онлайн казино Украины

У Ніжині підробили агітацію об’єднаної опозиції? Чи вона передумала сваритися з владою?

У Ніжині підробили агітацію об’єднаної опозиції? Чи вона передумала сваритися з владою?Сьогодні в місті Ніжині з'явилася цікава листівка "ДОРОЖНЯ АФЕРА ІВАНА КУРОВСЬКОГО" за підписом ВО "Батьківщина", в якій автори вказують, що кандидат Іван Куровський навмисне затримав програму ремонту доріг на півроку, а сьогодні "намагається використати бюджетні кошти для обману виборців".

Мовляв, якість ремонту доріг "свідчить про відмивання грошей", а після зими від таких ремонтів "взагалі нічого не залишиться"!

Риторика написаного схожа на сказане Богданом Бенюком під час візиту на Чернігівщину. У Чернігові він іронічно зауважив, що "асфальт на наших дорогах сходить навесні разом зі снігом".

Повертаючись до листівки, варто сказати, що випущена вона з дотриманням усіх правових норм, включаючи реквізити. Друкувало її ТОВ "Український центр поліграфії та реклами" замовленням № 30.09.12. Відповідальна за випуск Оробець Леся Юріївна - народний депутат України, кандидат у депутати ВР від ВО "Батьківщина", тираж 50 тисяч примірників.

А от голова окружного штабу Валерій Салогуб поспішив відхреститися від цієї листівки, стверджуючи, що в чернігівському і ніжинському штабах опозиції і гадки не мають про її існування.

- Вже не вперше чудо-політтехнологи намагаються вилити «брудну інформацію» у листівках під логотипом Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Вночі 11 жовтня у 209 окрузі у м. Ніжині був зафіксований ще один такий факт. Невідомі розповсюдили листівку з компрометуючою інформацією на кандидата в народні депутати по цьому округу Івана Куровського. Ніжинський міський штаб Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в моїй особі заявляє, що ця листівка - підробка, - заявляє Валерій Сологуб.

Слід визнати, що поширення листівок відбувалося на низькому рівні: велика їх кількість лежала просто біля парадних на асфальті.
Штаб "Батьківщини" дав роспорядження своїм юристам розібратися у правдивості данної листівки. Також дане спростування від штабу у місцеві ЗМІ.

- Невідомі намагаються використати символіку ВО «Батьківщина» для друку матеріалів «чорного піару». Тому я звертаюсь до всіх жителів Ніжина - Об’єднана опозиція «Батьківщина» ніколи не випускала «брудних» матеріалів про когось з учасників виборчого процесу. Ми рішуче засуджуємо такі дії, - йдеться у повідомлені, яке розміщує на своїх шпальтах комунальна газета "Вісті".

Валерій Сологуб додає, що "юристи Об’єднаної опозиції вже звернулися до правоохоронних органів стосовно пошуку причетних до цього осіб та притягнення їх до відповідальності за виготовлення та розповсюдження фальшивої листівки та неправомірне використанням стилю та символіки Об’єднаної опозиції «Батьківщина»".

Виникає питання: провокація це чи ні? Чи пані Оробець не відає, що друкується від її імені? Тобто, це "отсєбятіна" центрального штабу чи місцева "Батьківщина" не хоче сваритися з Іваном Куровським?

Нагадаємо, що відповідно до домовленостей з ВО "Свобода" представники ніжинської "Батьківщини" мали б активно підтримувати кандидата-мажоритарника Валерія Боровика. Натомість, особливого завзяття від самого початку виборчої кампанії ніжинські опозиціонери у цьому не виявляють. Більше того, під час візиту Бориса Тарасюка до Ніжина фігуранту першої десятки списку об'єднаної опозиції журналісти поставили відверте запитання про зраду у ніжинській "Батьківщині", яка частково кинулася працювати на провладного кандидата Івана Куровського. Точніше сказати, деякі партійці відкрито записалися у довірені особи Куровського, а деяких колишніх членів "Батьківщини" можна сміливо називати технічними кандидатами згаданої особи. Відверто підтримує пана Куровського на своїй посаді і заступник міського голови Олег Баранков - людина, яка теж увійшла до міської ради під прапором опозиційної сили.

Дивує і риторика про "чорний піар" з вуст очільника місцевої "Батьківщини", яку радо підхопила комунальна газета і з якої зазвичай починає свої зустрічі з виборцями сам Іван Куровський.

Втім, це лише здогади, у яких хотілося б помилитися.

Похожие публикации


Наверх