онлайн казино Украины

Міський голова програв суд по "Тойотах" і дізнався, що незаконно очолював "афганців"

Міський голова програв суд по "Тойотах" і дізнався, що незаконно очолював "афганців"Сьогодні 25 вересня відбулося третє судове засідання Деснянського районного адміністративного суду то «Тойота Соколова» та скандалу який навколо них розгорівся. Перше і друге засідання відбулися в серпні та вересні цього року.

На суд як зазвичай не з'явилися представники Чернігівського обласного відділення Спілки ветеранів Афганістану та лист, відправлений їм на чергову адресу було повернуто.

Але зате вже вдруге на засідання суду з'явився юрист міськради Павло Вовк, також був присутній заявник Олександр Гашпар та представники ЗМІ.

Спочатку юрист міськради надав суду копію листопадового номера Чернігівських відомостей від 2010 року, в якому зазначені результати виборів Чернігівського міського голови. Тим самим була уточнена дата 10.11.2010, коли Олександр Соколов офіційно став міським головою.

Свою лінію захисту Павло Вовк побудував, грунтуючись на тому, що взагалі невідомо чи очолює міський голова Чернігова Олександр Соколов Чернігівське обласне відділення Спілки ветеранів Афганістану. Ні довідка від держреестратора, ні інформація з біографії мера, розміщена на офіційному сайті міськради, ні багаторазові публічні заяви самого Соколова не змогли переконати начальника юридичного відділу в тому, що мер Чернігова Олександр Соколов таки суміщає дві посади. Павло Вовк наполягав на тому, що підтвердити це може тільки перевірка особи за ідентифікаційним номером, а так нібито Олександрів Соколових тільки в Чернігові може бути безліч.



Зі свого боку позивач, Олександр Гашпар ще раз нагадав, що Соколов і сам не приховує, того що суміщає посаду міського голови з посадою глави організації Афганців. Чим безпосередньо порушує ст. 12 ЗУ «Про місцеве самоврядування». І такого роду подарунки, які сам собі робить міський голова Соколов, порушують його інтереси як члена територіальної громади та жителя Чернігова. Олександр упевнений, що ст. 75 «Про місцеве самоврядування» дає йому повне право вимагати визнати дії міського голови незаконними, оскільки ця стаття чітко визначає, що посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальною громадою і відповідно її членами.

На цей аргумент юрист міськради відповів жартом і порекомендував позивачу отримати довіреність від 180 тисяч чернігівців (тих хто має право голосу) на представлення їх інтересів з претензіями до міського голови в суді. Чим показав саме неприкрите наплювальницьке ставлення посадовців міської ради до кожного окремо взятого чернігівця. Оскільки, на думку начальника юридичного відділу міськради, окремий житель Чернігова не може мати претензій до міського голови як член територіальної громади міста.

Вислухавши всі аргументи, суддя Жук вийшов в кімнату для нарад. І повернувшись через кілька хвилин суддя Деснянського районного суду
ВИРІШИВ:

Позов Гашпар Олександра Романовича до Чернігівського міського голови про визнання дій протиправними задовольнити повністю. Дії Чернігівського міського голови Соколова Олександра Володимировича щодо суміщення з 10.11.2010 року посади Голови Чернігівського обласного відділення Українського союзу ветеранів Афганістану визнати протиправними, як такі, що суперечать вимогам ст. 12 ч.4 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».



Позивач і юрист завдяки склавшимся життєвим обставинам Олександр пояснив, що зараз, згідно адміністративного судочинства, у Соколова та його представників з 01.10 є 10 днів на подачу заяви про опротестування рішення суду і 20 днів на подачу самого опротестування. Якщо ж цього не станеться, що малоймовірно, то з 01.11.2012 року рішення суду вступить в силу.

Зараз же Олександр сподівається, що відповідні органи, можливо таки відреагують на рішення суду і логічним продовженням може бути рішення місцевого референдуму, міської ради або Верховної ради про переобрання мера Чернігова. Основу для цього дає ЗУ «Про місцеве самоврядування» ст. 79 пункти 3,4,5 у зв'язку з тим, що Соколов порушує Закони України пункт 2 цієї ж статті.

Поки невідомо як будуть розгортатися події, але описаний розгляд справи в суді явно показує, як звичайний мешканець Чернігова без якихось своїх особистих матеріальних інтересів може заявити про претензії до мера міста. Тим самим, в якійсь мірі, розвіюючи міф про недоторканність представників влади і про нашу з вами безправність.

Давайте відстоювати наші законні права та інтереси. Тоді окремі чиновники будуть боятись їх порушувати, а коли будуть боятись - почнуть поважати і тих хто платить їм зарплату через свої податки.

Похожие публикации


Наверх