онлайн казино Украины

„Двійки” кандидатів у нардепи. Округ 205

„Двійки” кандидатів у нардепи. Округ 205 Кандидати у депутати по 205 округу будуть проводити «роботу над помилками» у своїх програмах? - політичне питання дня в Чернігові.

У кого краща програма з депутатів-мажоритарників по 205 округу визначали сьогодні на засіданні експертного клубу. Освітній центр «Ініціатива» та Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень оцінювали програми за кількома критеріями за 4 бальною шкалою.

Ми враховували конкретність програм. Шляхи вирішення проблем та їх строки. А також врахування проблем регіону. Проте це не було основним. За врахування регіональних проблем нараховували максимум 0,5 бали, - зазначив Павло Пущенко.

Найбільшу кількість балів -2 – набрала самовисуванка Ірина Раткіна. Щоправда сама вона на зустріч не прийшла. А організатори не знають як її знайти.

За нею Іван Осадців. Індекс його програми 1,65. Пана Осадціва здивувала низька оцінка його програми. Особливо пунктів, що стосуються медицини.

У ймовірних основних суперників на місце народного депутата по 205 округу Валерія Дубіля та Олександра Соколова програми отримали відповідно 1,35 та 1,6.

Найкоротшою виявилася програма у кандидатки від партії «Україна-Вперед» Олени Варнакової.

Організатори наголосили, що більшість програм носять декларативний характер.

У програмах переважають гасла. Без реального вирішення проблем, - зазначив Павло Пущенко, голова ЧОЦ «Ініціатива».

Побачивши свої оцінки кандидати в депутати реагували по-різному, але кожен вислуховував свій результат як шкільну оцінку. А кандидат від КПУ Роман Давлеткужин навіть порівняв написання програми з твором на тему «Як я провів літо».

Не обійшлися кандидати і без уколів в сторону «суперників». Зокрема Валерій Дубіль неодноразово апелював до «господарника» в місті. «Я бачив протікаючі під’їзди, дитячі майданчики віддають під забудову. У нас жах з ЖКГ», - зазначив він. І закликав оцінити всіх по ділах.

Олександр Соколов на обговорення програм не прийшов. Його довірена особа і керівник фонду «Майбутнє Чернігова» Микола Торбєєв пояснив, що пан Соколов на роботі і часу прийти в нього нема.

Тому наступне засідання по обговоренню вже розширених програм кандидатів по 205 виборчому округу вирішили призначити на неробочий час, щоб кожен міг прийти.

Похожие публикации


Наверх