онлайн казино Украины

У ЦВК припустили, що голоси на 59-му окрузі можуть дорахувати й після 10 листопада

У ЦВК припустили, що голоси на 59-му окрузі можуть дорахувати й після 10 листопадаДелегація Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ висловила стурбованість щодо розбіжностей між наявними у них протоколами дільничних виборчих комісій ОВО № 30 та № 50 та даними відповідних протоколів, які відображені на сайті ЦВК.
Голови Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський провів зустріч з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ) на чолі із заступником глави Місії зі спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України 26 жовтня 2014 року паном Штефаном Краузе, повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

"Під час зустрічі спостерігачами БДІПЛ ОБСЄ було поставлено питання щодо можливих причин розбіжностей між наявними у них протоколами окремих дільничних виборчих комісій ОВО № 30 та № 50 та тими даними щодо змісту відповідних протоколів, які відображені на офіційному веб-сайті ЦВК", — йдеться в повідомленні.

Охендовський, у свою чергу, поінформував, що комісія також занепокоєна такими розбіжностями.

"ЦВК ще 31 жовтня та 1 листопада була змушена прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців на 5 виборчих дільницях округу № 30 та 16 дільницях округу № 50. Ці рішення були спричинені тим, що до ЦВК, з одного боку, були подані протоколи ДВК, на підставі яких окружні виборчі комісії складали протоколи про підсумки голосування. З іншого боку, кандидатами у народні депутати України, які балотувалися в цих округах до комісії були подані оригінальні примірники протоколів ДВК підписані членами відповідних комісій та скріплені їх печатками, які містили абсолютно інші дані", — зазначили у відомстві.

"Тож, якщо взяти до уваги протоколи, подані до ЦВК кандидатами у депутати, то підсумки голосування в цих округах є іншими. При цьому окремі протоколи дільничних комісій, подані разом з протоколами окружних комісій, мають ознаки підробки. У ЦВК не було жодного іншого варіанту дій, крім ухвалення рішення про повторний підрахунок голосів виборців на 5 дільницях ОВО № 30 та 16 дільницях ОВО № 50", — сказав голова ЦВК.

Між тим ЦВК і ОБСЄ обговорили ситуацію щодо ситуації на 59-му окрузі.

"На жаль, але вже зовсім не дивно для нас, рішенням Київського апеляційного адміністративного суду постанова ЦВК про дострокове припинення повноважень 9 членів ОВК ОВО № 59 була скасована. Ми абсолютно переконані, що постанова є законною, а рішення суду першої інстанції прийнято, м’яко кажучи, без достатнього вивчення всіх обставин справи", — висловив позицію Охендовський.

"Саме тому комісія подала апеляційну скаргу на це судове рішення, яке, звичайно, ще не набуло законної сили. Скарга ЦВК розглядалася сьогодні, але Вищий адміністративний суд по цій справі оголосив перерву до 7 листопада", — додав він.

Як зазначив голова ЦВК, згадана подорож 9 членів цієї комісії до Києва тривала майже півтори доби.

Доставлені ними до ЦВК та невідкладно повернуті нею окружній виборчій комісії протоколи ДВК містили низку помилок та неточностей.

"Тому може виникнути необхідність повторного підрахунку голосів виборців по окремим виборчим дільницям ОВО № 59", — вважають у відомстві.

"На жаль, на цей момент ми не можемо упевнено виключати ситуацію, яка може трапитися вперше в історії українських виборів, коли в установлений законом строк – 10 листопада – комісія не матиме підстав та можливості встановити та оголосити результати виборів у ЗБВО", — наголосив Охендовський.

У відомстві додали, що поки не буде складений протокол ОВК про підсумки голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі в межах цього ОВО, ЦВК може бути позбавлена можливості встановити результати виборів по всій країні.

Як відомо, 6 листопада ввечері у систему "Вибори" Центральної виборчої комісії розпочала надходити інформація про опрацювання протоколів дільничних виборчих комісій в електронному вигляді з 59 округу.

Добавлено: 7-11-2014, 12:20
0
0

Похожие публикации


Наверх