онлайн казино Украины

Чому "Батьківщина" підтримує кандидата від влади замість мажоритарника "Свободи"?

Чому "Батьківщина" підтримує кандидата від влади замість мажоритарника "Свободи"?Як повідомляв "Високий Вал", вночі 11 жовтня на 209-му виборчому окрузі розповсюджувалися листівки від імені ВО «Батьківщина» з інформацією про провладного кандидата в народні депутати України Івана Куровського.

У ній йшлося, що "Іван Куровський проводить махінації, пов’язані з будівництвом доріг".

Як не дивно, голова обласної "Батьківщини" не лише відхрестився від листівки, а й дав інтерв'ю з "дифірамбами" на адресу провладного кандидата.

– Звертаюся до всіх жителів Чернігівщини – ми ніякого відношення до «брудних» матеріалів про Івана Куровського не маємо. З Іваном Куровським мені довелося працювати кілька років, і тому у мене залишилися тільки гарні спогади про нашу співпрацю. Вважаю, що у нього найбільші шанси серед кандидатів у народні депутати України по тому округу, в якому він балотується, - сказав Олександр Кодола.

У цій заяві найбільший подив викликає те, що відповідно до домовленостей між Всеукраїнським об'єднанням "Свобода" і "Батьківщиною" остання зобов'язалася підтримувати мажоритарного кандидата-свободівця Валерія Боровика, що йде по 209-му округу. Принаймні, ВО "Свобода" дотримується цих домовленостей. Зокрема, під час візиту на Чернігівщину Олега Тягнибока і Богдана Бенюка політики закликали підтримувати "наших партнерів з об'єднаної опозиції "Батьківщина". А от слів підтримки "Свободі" і її єдиному кандидату-мажоритарнику з вуст обласного керівництва "Батьківщини" ще ніхто не чув.

Але далі - більше:

– Іван Куровський – самодостатня людина, його ім’я – це вже бренд. Особисто я його дуже поважаю і шаную. Такої людини, яка б стільки доброго робила для українців..., - немає ніде. Іван Куровський для мене – взірець! - стверджує Кодола в інтерв'ю на сайті "Сівертайм", відомому своєю позицією підтримки провладного кандидата.

Нагадаємо, що не менш дивну заяву зробила ніжинська "Батьківщина", частина членів якої стали або довіреними особами Куровського, або його "технічними" кандидатами. Очілник місцевого осередку Валерій Сологуб також відхрестився від листівки, підписаної прізвищем народного депутата Лесі Оробець.

Історія з невідповідністю поведінки місцевих ніжинських вождів "Батьківщини" позиції своєї партії триває давно. Ще під час візиту Бориса Тарасюка до Ніжина на початку виборчої кампанії фігуранту першої десятки списку об'єднаної опозиції журналісти поставили відверте запитання про зраду у ніжинській організації, яка частково кинулася працювати на провладного кандидата Івана Куровського. Відверто підтримує пана Куровського на своїй посаді і заступник міського голови Олег Баранков - людина, яка теж увійшла до міської ради під прапором опозиційної сили.

І все-таки, чому керівник обласної "Батьківщини" замість узгодженого кандидата від опозиції фактично підтримав "партію влади" і її представника, який під час зустрічі з виборцями не став відповідати на запитання кореспондента газети "Нація і держава" про політичну зраду?

Відповіді ми отримати наразі не змогли. Можливо, Олександру Кодолі завадив відповісти на дзвінок вихідний і величне православне свято Покрови? Але ми залюбки розмістимо його відповідь на це запитання.

Похожие публикации


Наверх