онлайн казино Украины

Чернігівські «Удар» і «Батьківщина» узгодять кандидатів, але «є проблемний округ»

Чернігівські «Удар» і «Батьківщина» узгодять кандидатів, але «є проблемний округ»Керівництво партії УДАР і лідери Об'єднаної опозиції домовилися про підтримку єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

Про це повідомив вчора Комерсант-Україна. Спірних округів, де кандидати від партії УДАР і об'єднаної опозиції претендують на перемогу, залишилося близько 40.

Чи готові до узгодження кандидатур на Чернігівщині?

«Високому Валу» відповіли очільники місцевих осередків опозиційних партій.

Голова обласного осередку партії «Удар»
Сергій Аверченко:

– Ці домовленості тривають у нас вже давно, але конкретика лише зараз прояснюється. Я можу Вам сказати, що ми будемо знімати своїх кандидатів-мажоритарників, які за рейтингом нижче, ніж у наших друзів з об’єднаної опозиції. Це однозначно. Але конкретно я зараз не можу сказати.

– А чи не висловлюватимуть ці кандидати свою окрему думку? Чи не буде вона вищою від думки партії?

– Я не думаю. Навіть коли ми домовлялися з цими людьми по мажоритарці від партії «Удар», вони брали на себе певні зобов’язання, передбачаючи таку ситуацію.

Сергій Аверченко додав, що цілком можливе зняття по одному з округів області представника об’єднаної опозиції на користь висуванця партії «Удар», але не став конкретизувати деталі.

– Є такий варіант, але конкретизувати не буду, - сказав він.

Голова Чернігівської обласної організації ВО "Батьківщина"
Олександр Кодола:

– Такі переговори у нас велися на обласному рівні ще місяць тому. Зараз вже на центральному рівні певні рішення прийняті. На цю хвилину я оголосити їх не можу, оскільки є одне-два спірних питання. Але по області така компромісна домовленість буде досягнута. Тому що всі ми розуміємо, що перемогти цей режим ми можемо лише тоді, коли повністю об’єднаємося. Якщо буде один єдиний кандидат від опозиції на кожному окрузі. Ми проводили соцопитування і з’ясували, що єдиний опозиційний кандидат отримає на 5-7% більше. Інакше голоси розтягнуться.

Що стосується нашої області, то один округ залишає питання. Протягом тижня домовленість буде досягнута і орієнтовно за тиждень до виборів вже будуть оприлюднені результати цих домовленостей.

– А якщо думка кандидата переважатиме над думкою партії?

– По-перше, всі кандидати висувалися від партії на з’їзді. По-друге, ми будемо робити усе справедливо. Буде проведене рейтингове голосування, соцопитування громадян. Буде все прозоро. Який кандидат матиме більше шансів на перемогу, той і залишиться в списках до кінця виборів.

– Чи є такі округи в області, де популярнішим виявиться кандидат від «Удару»?

– Я думаю, один округ буде такий, але поки не можу сказати. А коли буде конкретна інформація, я вам повідомлю першим.

Похожие публикации


Наверх