онлайн казино Украины

Донецький „правник” стартує на Раду з Чернігова

Донецький „правник” стартує на Раду з ЧерніговаЧи потрібно писати якісні й конкретні передвиборчі програми дискутували у експертному клубі.

Презентуючи дослідження якісного і конкретного змісту передвиборчих програм освітній центр «Ініціатива» та Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень вказали на недопрацьованість програм і відсутність механізмів їх практичного використання.

206 округ: кандидати ще не депутати, а відповідальності за програми вже не несуть

Для кандидатів з показником 1,3 і менше(а таких більшість, - авт.) є сенс допрацьовувати і розширювати програми. Працювати над змістовною їх частиною. Не обмежуватися лише лозунгами і закликами, а дійсно пояснювати яким чином того можна домогтися.

Також треба бачити сенс у розширеній програмі, яку зможуть оцінити виборці. Навіть якщо жодної відповідальності за виконання цієї програми кандидат не несе, - наголосив Павло Пущенко, голова ЧОЦ «Ініціатива».

Кандидати в нардепи по 206 округу, як і їхні колеги з 205, не згодні зі своїми оцінками або ж знову обіцяли виправити і допрацювати. Серед них і ті, хто не бачить сенсу у передвиборчих програмах. Або ж включенні до них вирішення якихось регіональних проблем. Яких тільки аргументів цьому вони не знаходять. Говорять, що має бути єдине Всеукраїнське вирішення проблем за шаблоном, все має вирішуватися з центру. Найцікавіше – апелюють до законодавства. Адже жодної відповідальності за виконання або не виконання своїх передвиборчих обіцянок вони не несуть.

Нардепи мають писати закони, а не будувати дорогу біля двору конкретної баби Мані чи вкручувати лампочки у ліхтарі. Це конкретні посади з конкретним переліком обов’язків, - сказав Олег Купрієнко, кандидат в народні депутати по 206 округу від Радикальної партії Олега Ляшка. Його програму оцінили в 1,47 балів з 4.

«Відмінником» зі своєю програмою на фоні інших виявився Олександр Кириченко. Його програма набрала аж 2,07 балів. Він перший чий пункт програми оцінили найвище. Але це не дозволило йому набрати максим в інших позиціях.

Ймовірні головні претенденти на депутатство від округу Станіслав Прокопенко від Партії регіонів та Владислав Атрошенко (самовисуванець) послухати оцінки своїх програм та пропозиції експертів не прийшли. Їх програми оцінили відповідно у 1,36 та 1,34.

„Донецький” кадр?

Найбільше пунктів у програмі Володимира Поліщука. А «найсмішніша» і найдивніша, за словами експертів, програма у кандидата від «Партії за права людини» Олександра Прохорського.

У програмі останнього є цілі «програмні перли». Він якимось дивним чином згадує Донецьку область і 206 округ разом.

Планую працювати у Бюджетному комітеті. Це дозволить мені ефективно освоювати бюджетні кошти та відстоювати інтереси рідної Донецької області в цілому і Вашого 206 округу зокрема, - зазначено у передвиборчій програмі кандидата.

Звідти ж: «У мене були фінансові інтереси у Чернігівській області, коли два роки тому я намагався потрапити у владу. У мене вони є і сьогодні. Але для цього мені потрібно у Верховну Раду».

Принаймні цей кандидат чесний з виборцями. Пояснити свою програму конкретніше він не прийшов.

Чи захочуть кандидати допрацьовувати свої програми? І чи зрозуміють їх важливість як майбутні народні обранці? Це перевіримо на наступній зустрічі експертного клубу, де аналізуватимуть розширені програми.

Чи потрібні народу обранці, які не бачать сенсу у конкретному плані дій на посаді нардепів? Які ще до виборів вказують, що жодної відповідальності за виконання програм не несуть. На це питання відповідь має дати кожен виборець для себе.

Похожие публикации


Наверх