онлайн казино Украины

Без фальсифікацій і вибори не вибори

Без фальсифікацій і вибори не вибориЛюди не вірять, що вибори пройдуть без фальсифікацій.

Бо без них і не вибори.

На порушення виборчого законодавства вказують і міжнародні спостерігачі та громадські організації, що моніторять хід передвиборчих перегонів.

Виборці вважають що найбільше фальсифікацій буде від Партії регіонів. Такі дані подає Агенція регіонального розвитку «Вектор».

- Ви можете й самі перевірити. Просто вийдіть на вулицю та спитайте. Відповіді ті ж, - зазначив представник агенції Олег Дешура.

Тому за круглим столом зібралися представники громадських організацій, міжнародні спостерігачі, кандидати в народні депутати та члени окружних виборчих комісій. Тема розмови – фальсифікації та чесні вибори. Прогнози та експертні думки.

- Компанія проводиться не коректно. Це брудна компанія. Порушення не лише на агітаційному етапі. А й у плані «творчого використання» виборчого законодавства. Бо ж не можна зняти кандидата з перегонів за порушення законодавства, - висловив свою думку Ігор Чичкань, довгостроковий спостерігач від «Комітету виборців України».

За його переконанням, ряд кандидатів можна назвати як «контрагітаційні». Оскільки основна їхня діяльність – це поливати брудом одного з лідерів перегонів на окрузі. Таких кандидатів використовують і для того, щоб мати більше «своїх людей» на дільниці. Тобто членів комісій та спостерігачів.

Технічні кандидати, підкуп виборців, чорний піар, використання адмінресурсу – нині мало не кожен чернігівець може зі свого життя або друзів навести приклад.

Валерій Дубіль, кандидат від Об’єднаної опозиції по 205 виборчому округу зазначив, що опозиція за чесні вибори. Бо для опозиції важлива стаття 5 Конституції України, яка говорить, що народ є основним джерелом влади. Нинішня ж влада хоче будь-якою ціною залишитися при владі.

Чорний піар на 206-му окрузі

22 жовтня в селі Кувечичі чоловік розносив звернення від імені Валерія Рябченка про Володимира Поліщука. У ньому звинувачення, що Поліщук «перефарбований» і звітується адміністрації. Ніби-то Поліщук їздить агітувати в одній машині Прокопенком (кандидатом від Партії регіонів).

Не забули і про кандидатку по цьому ж округу від партії УДАР Олену Попову. Її теж звинуватили у залежності від влади та «продажності».

Володимир Поліщук вважає, що листівки розповсюджувала команда Владислава Атрошенка, що також є кандидатом в нардепи по цьому ж округу.

Валерій Рябченко, сидячи за круглим столом разом з кандидатами, на адресу яких надішли звинувачення від його імені, наголосив, що раніше йому пропонували випустити листівки подібного плану проти Атрошенка. Але він відмовився. Відповідно нині його ім’я просто використали.

Фальсифікації чи перемога демократії – все в руках виборців!

На думку аналітиків, нині є безліч способів фальсифікацій. Але головне, що вибір мають робити самі громадяни України, бо ж вони голосують і є членами виборчих комісій. Від самосвідомості українців залежить рівень фальсифікацій. Поважаєш себе – не продаси голос і не зламаєшся під тиском влади.

Не треба надіятися на когось: на міжнародних спостерігачів, на журналістів. Або ж думати, що один голос нічого не змінить. Якщо всі українці поважатимуть себе прийдуть на вибори та проголосують, а українці в комісіях чесно порахують голоси, то і життя зміниться.

Якщо українці усвідомлять, що вибори можуть бути чесними і все залежить від них, то вибори і будуть чесними. Апатія і зневіра – вороги нашого народу, подолавши їх, останній ворог – теперішня влада та можливі фальсифікації зникнуть як мамонти свого часу.

Похожие публикации


Наверх