онлайн казино Украины

Кандидат-опозиціонер Боровик здивований вихвалянням зрадників і саботажем з боку «Батьківщини»

Кандидат-опозиціонер Боровик здивований вихвалянням зрадників і саботажем з боку «Батьківщини»«Високий Вал» попросив кандидата від опозиційних сил – висуванця ВО «Свобода» по 209-му округу Валерія Боровика прокоментувати останню сенсаційну заяву керівника чернігівської обласної «Батьківщини» Олександра Кодоли, у якій той висловив фактично підтримку «креатурі» влади Івану Куровському.

Пан Валерій був здивованій такій відвертій новині, хоча схоже, що був готовий і до такого розвитку подій:

- По-перше, велике здивування викликав у мене цей коментар і улесливі відгуки від керівника обласної «Батьківщини». Оскільки за великим рахунком Іван Куровський на сьогодні для «Батьківщини» є зрадником і вірно говорять люди: якби такі як Куровський були в опозиції і не зрадили Тимошенко, якби вони були одним кулаком, Янукович би ніколи не посадив Тимошенко. По-друге, Янукович би ніколи не призначив на посади таких міністрів. Отже, у загальному стані в державі винні в першу чергу «тушки», які перебігли і після цього в Україні почалися проблеми.

Валерій Боровик згадав і про коментар керівника ніжинської «Батьківщини», який також болісно відреагував на листівку, що викривала «будівельні махінації Івана Куровського».

- При такому розкладі є недоречності. Якщо «Батьківщина» і «Свобода» об’єднали зусилля, то вони повинні підтримувати одне одного і словом, і ділом. Але на сьогоднішній день ми відчуваємо підтримку від «Батьківщини» лише в Срібнянському районі. Там організацію очолює гарна й позитивна людина і відбувається повна співпраця. А заїжджим людям Івана Івановича вони дали «від ворот поворот». Крім того, Срібнянська організація вже двічі досягала найкращого в Україні результату у відсотках за голосами, відданими за «Батьківщину» і Тимошенко. Це про щось говорить, - зазначив Валерій Боровик.

При цьому, за словами кандидата-свободівця, партійне керівництво «Батьківщини» у інших районах округу є фактично «глухим», а співпрацю вдається налагоджувати лише на «низовому» рівні.

- Ми ідемо до тих людей, які щиро підтримують Юлію Тимошенко. Отам є розуміння і підтримка. Тобто, у чернігівської «Батьківщини» існує велика партійна проблема. Ті люди, які фінансувалися Куровським протягом кількох років, після його зради залишилися з ним у тісній співпраці. І, в першу чергу, у фінансовій. Нам так і не вдалося налагодити співпрацю з першими особами Ічнянської, Носівської і Ніжинської організації «Батьківщини». Дуже важко з Варвинською. Самі ж партійці активно підтримують опозиційний рух, - додав Боровик.

Він сказав, що буде змушений розповісти про таку ситуацію Олександрі Кужель під час її візиту на округ заради того, аби вона її виклала своєму партійному керівництву.

- Нагорі повинні знати про такі речі. Але на сьогодні мені б не хотілося розчаровувати тих виборців, погляди яких спрямовані на опозиційність до Януковича. Так, на жаль, подібні заяви дезорієнтують виборця. Бо багато хто буде орієнтуватися на позицію лідера облорганізації «Батьківщини» і на те, як він улесливо відгукується про людину, що зрадила «Батьківщину». До речі, організація Кужель випустила дуже хорошу листівку «Політичним зрадникам – політичне кладовище». Там чітко проаналізований вихід кожного депутата з фракції. Таких листівка навіть називає політичними покидьками, тобто це не мої слова. І коли таких людей гарно позиціонує голова обласної «Батьківщини», це дезорієнтує виборця, - продовжив кандидат і висловив необхідність дезавуювати заяви, що дискредитують партію і її лідера.

Валерій додав, що в Чернігівській області відбувається багато дивних речей. Наприклад, голова носівської «Батьківщини» відмовився замовляти зал для виступу Олександри Кужель:

- Ми домовляємося про приїзд депутата і журналіста Андрія Шевченка, а Варвинська організація «Батьківщина» вмиває руки. Каже, щоб самі займалися. На жаль, так поводять себе перші особи опозиції на місцях, що негативно впливає на рейтинг.

Валерій додає, що йому б не хотілося втрачати можливостей співпраці. Адже опозиційні сили для того і об’єдналися в єдиний кулак, щоб перемогти. Але при цьому доводиться констатувати картину «тихого саботажу». Так, в наметах «Батьківщини» на 209-му окрузі взагалі не ведеться агітація за мажоритарного опозиційного кандидата. Агітатори отримали установку говорити, що такого кандидата на окрузі взагалі немає. При цьому Валерій Боровик на зустрічах з виборцями по-чесному пропонує обирати за своїми переконаннями між опозиційними силами – ВО «Свобода» і «Батьківщиною». Тобто, рівноправного партнерства на практиці наразі не складається через описану внутрішню проблему «Батьківщини», в той час коли свободівця підтримали навіть представники селянської і соціалістичної партій. В т.ч., і шляхом зняття своїх кандидатур.

Боровик назвав великою післявиборчою проблемою детальний розгляд і аналіз подібних заяв і рухів.

Нагадаємо, «Високий Вал» залюбки надасть можливість прокоментувати свою позицію голові обласного осередку «Батьківщини» Олександру Кодолі.

Похожие публикации


Наверх