онлайн казино Украины

Ющенко у Чернігові: Така опозиція – то «троянський кінь»

Ющенко у Чернігові: Така опозиція – то «троянський кінь»Віктор Ющенко Президент України (2005-2010 рр.) відвідав Чернігів 25 вересня у рамках передвиборчого туру.

Лідер партії «Наша Україна» говорив про мову, економіку, опозицію та хто кого зрадив.

- Нас, як українців серйозно опустили. Нам закидають теми, які «розводять». А сучасна влада і опозиція тягнуть кожен в свою сторону. А що робити українцям? – наголосив Віктор Андрійович.

Щоб передати атмосферу спілкування з Президентом, наведу його думки з приводу ключових позицій, питання сучасного українського політикуму та становища українців.

Про передвиборчі змагання

Сама виборча система – це безглуздя. Наш депутатський імунітет дозволяє приводити до влади злочинців, що мають одну чи дві судимості, яких тоді цей імунітет захищає. Закритість виборчих списків цьому сприяє. Після 5-го номера проходять люди, які не поділяють національних цінностей українців.

Про Регіони і Батьківщину

І Партія регіонів і Батьківщина – партії безідейні, неукраїнські сили. Вони авторитарні, люблять економічне адміністрування.

Опускати все українське – це стиль Регіонів. Стиль Батьківщини – маніпулювати українським. Така опозиція як «троянський кінь».

Про Об’єднану опозицію

Мені не зрозуміле таке об’єднання. Як можна говорити, що об’єднали всіх. Коли об’єднали партії з нульовим рейтингом. Відомо ж, до чого додай нуль, то нуль і вийде.

Партії Гриценка, Катеринчука і Тарасюка мають нульовий рейтинг. Тарасюк і Гриценко - це люди з печаткою.

Про партії Королевської та Кличка

Мені імпонують молоді партії. Але я не знаю, як вони себе поведуть у парламенті. Якою буде їхня позиція у ключових питаннях: мови, НАТО, Росії та європейської інтеграції.

Українці. Які вони на думку Віктора Ющенка?

В українців слабка внутрішня інтеграція. Ми люд, що іде від населення до нації. І тут треба ще засвоїти багато уроків з прикладів інших держав. Виховувати і розвивати. А до того народ – як перекотиполе.

Зараз українці як нація не стійкі до викликів. Не можуть протистояти.

50 голосів – «буфер» голосування у парламенті?

50 голосів – це «блокуючий пакет». Саме ці голоси і можуть формувати пакет національних інтересів. Вони будуть ключовими між двома партіями і дозволять голосувати за ті законопроекти, які будуть вигідні народу.

Про мову

З приводу мовного питання Віктор Андрійович процитував Маркса: «Національною мовою не говорять окупанти, раби і дураки».

У сучасному світі діти мають знати багато мов. Мовна політика України тому завжди сприяла.

Те, що зараз відбувається, немає нічого спільного із захистом регіональних або ж автохтонних мов. У нас нема навіть поняття захисту материнської мови, а ми ще й російську захищатимемо?

У Європейській хартії «Захисту регіональних (автохтонних) мов» йде мова про те, що треба захищати мови національних меншин, які живуть на території країни, і не мають власної держави. З російською мовою це зовсім не пов’язано.

Звинувачувати у мовному протистоянні треба не Партію регіонів, бо вони з самого початку говорили про другу державну мову, а перебіжчиків. Батьківщина привела до парламенту третину зрадників, голоси яких і дозволили Регіонам проголосувати цей законопроект.

Бо у самих регіоналів голосів для цього ніколи б не вистачило.

У ХХІ столітті мова – це зброя. Гуманітарна окупація – досягає своїх цілей як військові конфлікти ХХ століття.

В українців забрали мотивацію вивчати національну мову.

Людина може все життя говорити російською, а числитися – українцем. А світ ідентифікує націю за мовою.

Похожие публикации


Наверх