онлайн казино Украины

Електоральні настрої виборців 206 виборчого округу

Електоральні настрої виборців 206 виборчого округуМайже три чверті опитаних жителів електорального віку у виборчому окрузі №206 наразі планують взяти участь в голосуванні 28 жовтня 2012 року. Про це свідчать результати соціологічного опитування.

Повідомляє Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень.

Якби у найближчу неділю відбулись вибори Верховної Ради України, то 35,8% опитаних (з числа тих, хто готовий прийти на виборчі дільниці) віддали б свої голоси Владиславу Атрошенку, 12,8% – Станіславу Прокопенку, 9,7% – Володимиру Поліщуку, 8,5% – Олені Поповій та 6,4% – Ларисі Ясочко. При цьому не визначилися щодо кандидатури мажоритарника 17,7% респондентів, які готові взяти участь у голосуванні.

Також, чітко відслідковується тенденція голосування за представника певної партії чи політичного об’єднання, навіть якщо кандидат від цієї сили не проводить активної виборчої кампанії. Це, в певній мірі, справедливо для представників політичної партії «УДАР Віталія Кличка», Комуністичної партії Україні, політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

На питання «Якщо кандидат, за якого Ви збираєтесь проголосувати, з якихось причин не братиме участі у виборах по мажоритарному округу, то за кого у такому разі Ви б проголосували?» респонденти вказали, найбільший зиск від цього мали би Олена Попова (11,2% респондентів, готових взяти участь у голосуванні), Владислав Атрошенко (9,9%), Станіслав Прокопенко (8,2%) та Володимир Поліщук (8,0%). Майже половина (46,7%) з тих, хто планує прийти на виборчі дільниці, не змогли дати чіткої відповіді на це питання.

Відповідаючи на запитання «За якого кандидата ви б не проголосували у жодному разі?» 52,1% респондентів, які готові піти на вибори, не дали чіткої відповіді. Порівняно більше противників у Станіслава Прокопенка (18,3%) та Володимира Поліщука (9,6%).

Переважна більшість респондентів (53,3%) вважає, що найбільш активно виборчу кампанію в окрузі проводить Владислав Атрошекно. При розрахунках враховувалися голоси лише тих респондентів, які висловили готовність взяти участь в голосуванні 28 жовтня 2012 року.

Якби найближчим часом проводились вибори до Верховної Ради України, то 20,5% опитаних жителів округу (з числа тих, хто готовий взяти участь у виборах) віддали б свої голоси Партії Регіонів, 16,6% – ВО «Батьківщина», 14,2% – КПУ, 13,4% – УДАРу та 6,3% – «Україна – вперед». З тих опитаних, хто готовий взяти участь в голосуванні, не визначилось 14,7%.

Довідка

Опитування проводилося з 4 по 11 вересня 2012 року на території Новозаводського району міста Чернігова, а також в Ріпкинського та Чернігівського районів (межі 206 виборчого округу). Методом анкетного опитування через інтерв’юерів було опитано 1100 виборців. Статистична похибка дослідження не перевищує 3%. Структура опитаних респондентів за статевою та віковою ознаками відповідає структурі генеральної сукупності. Опитування проводилось на замовлення ТОВ ТРО «ЛІГА».

Похожие публикации


Наверх