онлайн казино Украины

Від Прокопенка поводять маніпулятивні опитування - експерти

Від Прокопенка поводять маніпулятивні опитування - експерти На Чернігівщині соціологи ставлять питання маніпулятивного характеру. Свідками цього стали активісти Громадянської мережі ОПОРА.

Упродовж минулого тижня молоді люди, які представлялися соціологами від невідомої громадської організації, проводили поквартирне опитування серед мешканців Новозаводського району міста Чернігова. Під час нього ставилося таке питання:

- Согласны ли Вы с тем, что раздача продуктовых наборов от кандидата - это примитивная попытка подкупить избирателя?

Давати коментар з цього приводу представникам мережі ОПОРА молоді люди-соціологи відмовилися. Проте підтвердженням цього є відео, де один з респондентів говорить про факт проведення опитування та з’ясовування в нього ставлення до роздачі продуктових наборів.

Крім того, упродовж поточного тижня громадяни відповідали на ще два таких питання:

- Чи знаєте Ви, що перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв під особистий контроль здійснення будівництва дороги на Шерстянку від вул. Щорса до вул. Текстильщиків?

- Чи буде будівництво дороги реальною допомогою Станіслава Прокопенка чернігівцям?

На думка мережі ОПОРА, дане дійство є маніпулятивною технологією, оскільки опитування проводиться без чіткого дотримання вибірки за статевою, віковою та іншими ознаками, а самі питання є спрямованими, оскільки містять оціночні судження на користь певного потенційного кандидата в народні депутати.

Нагадаємо, що Станіслава Прокопенка (Партія регіонів) та Владислава Атрошенка (позапартійний) місцеві експерти називають потенційними політичними опонентами по мажоритарному округу № 206. Пан Атрошенко до офіційного початку виборчої кампанії активно працював з електоральними групами свого округу, надаючи населенню продуктові набори. У свою чергу, інформаційна кампанію на підтримку пана Прокопенка базується на меседжі «не пайками, а реальними справами».

Похожие публикации


Наверх