онлайн казино Украины

На Чернігівщині з'являться нові туристичні маршрути «Шляхами Шевченка»

На Чернігівщині з'являться нові туристичні маршрути «Шляхами Шевченка» Перше у цьому році засідання прес-клубу «Ділове слово», яке відбулося сьогодні, 14 січня, було присвячене реалізації на Чернігівщині завдань Глави держави щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, повідомляє www.tour-cn.com.ua

Про заходи, що вживаються з метою вшанування пам'яті Великого Кобзаря, повідомили ті, хто безпосередньо втілює їх у життя: директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко, директор обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського Сергій Лаєвський, головний режисер, художній керівник обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Андрій Бакіров та директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко. Про це повідомив Департамент інформдіяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Сергій Лаєвський розповів про зв'язки Тараса Шевченка з Чернігівською землею та про експонати, пов'язані з життям та творчістю митця, які зберігаються в обласному історичному музеї. За його словами, на території нинішньої області є понад 20 населених пунктів, де перебував поет, і їхня кількість збільшується. Звичайно ж, це пов'язано з активними історичними дослідженнями, які проливають світло на раніше не відомі сторінки життя Тараса Шевченка.
Директор музею ім. В. В. Тарновського продемонстрував виданий закладом путівник «Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина» та повідомив про плани його перевидання. Він також розповів про підготовку пересувної виставки «Чернігівські дороги Кобзаря», яка подорожуватиме 30-ма населених пунктах, де перебував поет, та виїздів лекторію «Шляхами Тараса Шевченка». На щорічних зборах Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві 17 січня демонструватиметься виставка «Тарас Шевченко у творчості митців Чернігівщини».

Андрій Бакіров підкреслив, що 200-річчя Великого Кобзаря — знакова подія для обласного театру, який носить ім'я Тараса Шевченка. Творчий колектив відзначить її тижнем вистав за творами поета. Окрім того, наприкінці листопада відбудеться прем'єра оновленої думи-опери «Сліпий» за поемою «Невольник».
Інна Аліференко розповіла про підготовку обласною бібліотекою ім. В. Г. Короленка бібліографічного покажчика «Чернігівські шляхи Тараса», до якого увійшло близько 200 джерел. Ця книга розрахована на всіх поціновувачів творчості Тараса Шевченка, музейних працівників, краєзнавців.
Окрім того, будуть оцифровані і оприлюднені на Інтернет-сайті бібліотеки рідкісні видання творів поета, які зберігаються у Чернігові, зокрема — «Кобзар» 1894 року видання.

Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій наголосив, що Чернігівщина — це один з тих регіонів України, де найчастіше бував митець, і що Сіверський край, поза сумнівом, був для останнього джерелом натхнення.

З метою вшанування пам'яті Великого Кобзаря на території Чернігівської області впроваджуються 3 нові тематичні екскурсійно-туристичні маршрути «Шляхами Т. Г. Шевченка», які пройдуть такими населеними пунктами як Добрянка, Седнів, Сокиринці, Ніжин, Батурин, Козелець та ін.

Добавлено: 20-01-2014, 11:05
0
0

Похожие публикации


Наверх