онлайн казино Украины

Чи вистоїть будинок купця Гозенпуда в Чернігові?

Чи вистоїть будинок купця Гозенпуда в Чернігові?«Старовинний будинок із дерев’яним різьбленням ще з літа дивиться у світ розбитими шибками. Нині зима, чи є там опалення?».

Нині в будинку за адресою вулиця Горького,92 знаходиться дитяча-юнацька спортивна школа. Журналіст «Північного Вектора» завітав, щоби розібратися у ситуації, повідомляє tour-cn.com.ua

Обходжу будинок, — дійсно з тильного боку від Стрижня розбиті шибки. Огорожа нефарбована. Всередині будинку тепло – опалення є, все впорядковано. В цей час якраз триває перевірка стану дотримання пожежної безпеки працівником МНС. Перевірку було пройдено успішно.

Поспілкувавшись із директором ДЮСШ, розповів йому про занепокоєння читачів. На що той дав відповідь — скло розбивають щороку, нам вже набридло їх склити. Будинок вважається історичною пам’яткою, тож без згоди держави ми навіть не можемо його пофарбувати. Питання будемо вирішувати, а нині над нами – спортивним товариством «Україна», нависли судові розбори.

Будинок було зведено у середині XIX ст. на замовлення купця 3. Гозенпуда. Купець З.Гозенпуд — власник млина на Стрижні та магазинів з продажу хутра. На початку XX століття виїхав до Америки. Перед від’їздом подарував свій будинок Чернігівському дворянському зібранню для розміщення притулку для дітей-сиріт та для дітей з малозабезпечених сімей.

Добавлено: 6-01-2014, 12:37
0
0

Похожие публикации


Наверх