онлайн казино Украины

Як вибрати фурнітуру вікна?

Як вибрати фурнітуру вікна? Ця стаття є перекладом на українську мову. Вона була запозичена з сайту www.ivit.ua, у розділі - Как выбрать фурнитуру окна?
Ви зібралися купити вікно, вибрали профіль, склопакет, залишилося одне: віконна фурнітура . Далеко не кожен споживач обізнаний про те, що саме фурнітура зумовлює надійність, довговічність і зручність експлуатації вікна .
Про те , як не помилитися з вибором і витратити гроші з розумом - наша стаття .

Фурнітура - це не тільки ручки

У відповідь на запитання «Що таке віконна фурнітура » більшість покупців назве ручки , трохи більше обізнані згадають про петлях і лише самі просунуті включать до переліку запірний механізм . Між тим, це поняття включає в себе цілий комплекс пристроїв , що дозволяє вікну плавно відкриватися і закриватися в різних площинах , фіксуватися в певних положеннях. Саме фурнітура забезпечує герметичне прилягання рами до стулки по всьому периметру , не дає стулці провіснуть , захищає від злому і виконує безліч інших функцій.
Набір віконної фурнітури , крім вищевказаних елементів , включає:

поворотно -відкидні механізми ;
кронштейни ;
фіксатори ;
протизламні пристрої;
запобіжники самозахлопиванія та ін

Надійність і довговічність Вашого вікна

Заплативши за склопакет і профіль вікна , хочеться бути впевненим , що воно прослужить довго.
Тому при виборі слід звернути увагу на антикорозійний захист фурнітури і захист від стирання . Належна якість забезпечує покриття металевих елементів фурнітури цинком і хромом з подальшим покриттям лаком або молекулярним воском (згідно стандарту RAL GZ 660/ 1 +2) .
Термін служби вікна часто скорочується через провисання його стулки. Провідні виробники фурнітури приділяють увагу посиленню і можливості регулювання більш проблемною нижньої петлі , а оснащення мікроліфтом не тільки компенсує провисання , але й зробить експлуатацію вікна більш комфортною.
Про довговічність вікна можна судити за кількістю циклів ( відкриттів і закривань ) , які гарантує виробник. Якщо Ви хочете , щоб Ваше вікно служило Вам 10 і більше років , це дасть мінімум 10 тисяч , а краще 20 тисяч циклів .
Безпека

Якщо розташування Ваших вікон допускає можливість небажаного проникнення , зверніть увагу на протизламні функції вікна . Сучасна віконна фурнітура здатна забезпечити захист трьох рівнів: захист від вибивання плечем , впливу будівельних інструментами , спроб зламати ломом. Звичайно , більш високий рівень захисту пред'явить додаткові вимоги до склопакета і профілю .
Вікна можуть подбати про безпеку знаходяться в приміщенні дітей. Якщо для Вас це актуально , зверніть увагу на оснащеність вікна дитячим замком або обмежувачем відкривання.

Вікно повинне бути зручним

Проти винесеного в заголовок твердження важко посперечатися , адже саме заради зручності ми зазвичай і затіваємо заміну вікон. Під зручністю в першу чергу ми розуміємо плавний і безшумний хід всіх деталей механізму , а також легкість відкривання- закривання вікна в різних площинах.
На сьогоднішній день якісна фурнітура для вікон виконує і інші функції , сприяють їх комфортної експлуатації , а саме:
попередження захлопування і вібрації при протягах і поривах вітру за допомогою спеціальних фіксаторів і пружинних механізмів ;

можливість багатоступінчастого нахилу стулки ;
можливість ручного регулювання щільності прилягання стулки ( режим «зима - літо »);
можливість дистанційного , автоматичного і програмованого управління .

Провідні виробники фурнітури сьогодні намагаються кожен її елемент зробити багатофункціональним . Так , пластикова втулка не тільки перешкоджає стирання механізму , але і робить його роботу безшумною, а мікроліфт , крім захисту від провисання , робить притвор вікна легким і впевненим .

Cвіже повітря

Багато власників пластикових вікон , не приділяючи увагу фурнітурі , скаржаться на труднощі з провітрюванням : чи не провітрюєш - душно , провітрюєш - шумно , холодно , пильно і протяг. Сучасна фурнітура допомагає вирішити проблему доступу в приміщення свіжого повітря.
Функція мікропроветріванія дозволяє уникнути всіх вищевказаних неприємностей у будь-який час року. Також зручно , коли існує можливість багатоступінчастого провітрювання , що дозволяє вибрати оптимальний розмір щілини відповідно до погоди , забезпечуючи при цьому жорстку фіксацію стулки в декількох ( до 7) позиціях.

Дизайн вікна

Естетика вікна є важливим чинником вибору як профілю , так і фурнітури. Розуміючи це , провідні виробники пропонують великий асортимент найбільш помітної частини фурнітури - віконних ручок - самого різного дизайну і колірних рішень. При цьому важливо , щоб покриттю ручки не загрожували подряпини і потертості.

Ще одним способом прикрасити вікно є декоративні накладки на петлі , які , як і ручки , можуть мати різний дизайн і колір.
Існує можливість взагалі приховати петлі в фурнітурному пазу , надаючи огляду лише чіткі лінії вікна і елегантну ручку.
Можливість розширення функцій в межах стандартної комплектації

Замовляючи вікно і вибираючи фурнітуру , далеко не кожен покупець здатний остаточно і оптимально визначитися з її необхідним функціоналом. Тому свій вибір краще зупинити на фурнітурі , яка навіть в процесі експлуатації вікна передбачає можливість модернізації та доповнення новими функціями.

Беручи до уваги те , що ринок просто наповнений фірмами, що пропонують дешеві (синонім - неякісні ) комплектуючі для вікон , ми настійно рекомендуємо покупцям мати справу з перевіреними і визнаними у світі виробниками віконної фурнітури , адже тільки в цьому випадку можна гарантувати , що виправдаються очікування , а гроші будуть витрачені не даремно .

Источник: www.ivit.ua

Добавлено: 1-10-2013, 02:15
0
0

Похожие публикации


Наверх