онлайн казино Украины

На LinkedIn подали до суду через витік паролів

На LinkedIn подали до суду через витік паролів
На професійну соціальну мережу LinkedIn подали до суду через витік паролів користувачів, що сталася в червні 2012 року. Головним позивачем виступила Каті Сцпріка, що володіла в LinkedIn платним аккаунтом.

При цьому в число постраждалих були включені і володарі безкоштовних облікових записів. Сам позов був поданий в місті Сан-Хосе у Каліфорнії. Сцпріка вважає, що соціальна мережа порушила каліфорнійський закон про захист прав споживачів.

Серед пред'явлених до LinkedIn претензій - халатність і погане шифрування особистих даних користувачів, всупереч прийнятим стандартам безпеки. Також позов має на меті з'ясувати, чи зробила соцмережа достатні заходи для захисту облікових записів користувачів і для їх оповіщення про те, що трапилося.

Інформація про витік паролів більше шести мільйонів користувачів LinkedIn з'явилася 6 червня. Першим про неї повідомила норвезька компанія, що займається інформаційною безпекою. Пізніше тему підхопили ЗМІ. Самі вкрадені паролі були опубліковані у вигляді "хешей" - зашифрованих комбінацій, але LinkedIn не використав "сіль" (salt), спеціальний код, який значно ускладнює розшифровку "хешей".

  • 0
Добавлено: 23-06-2012, 12:45
0
178

Похожие публикации


Наверх