онлайн казино Украины

Смартфони на Android та iOS — лідери ринку

Смартфони на Android та iOS — лідери ринкуАпарати на базі операційної системи Android займали в першому кварталі 2012 року 59% ринку смартфонів. Їх найближчі конкуренти на платформі iOS охопили 23% ринку.

Про це свідчать результати дослідження аналітичного агентства IDC. Лідери суттєво збільшили свою частку в порівнянні з 2011 роком: у першому кварталі 2011 року на Android та iOS доводилося 36,1% і 18,3% ринку відповідно.

Основним виробником Android-смартфонів стала корейська компанія Samsung, яка поставила 45,4% таких апаратів.

Компанія Nokia, яка раніше очолювала рейтинги на ринку смартфонів, продовжує втрачати свою частку. Її власний продукт — система Symbian — від розробки якої виробник вирішив відмовитися, займав 10,4% ринку — постачання Symbian-смартфонів скоротилися за рік на 60,6%. Згідно з прогнозом IDC, частка Symbian надалі буде тільки зменшуватися.

Частка Windows Phone, на яку зробила ставку Nokia, поступово зростає, але поки на її частинку доводиться лише 3,3% ринку. Аналітики IDC прогнозують, що система продовжить рости невисокими темпами.

Усього в першому кварталі виробники відвантажили 152,3 мільйона смартфонів — у півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

  • 0
Добавлено: 28-05-2012, 13:02
0
184

Похожие публикации


Наверх