онлайн казино Украины

Маркевич: Я так зрозумів, що переді мною поставлене завдання - виграти Лігу чемпіонів

Маркевич: Я так зрозумів, що переді мною поставлене завдання - виграти Лігу чемпіонівМирон Маркевич поки не знає, чи залишиться на тренерському містку команди навесні.
Але наставник "Металіста", як він сам про це заявив, готовий до конструктивного діалогу із новим керівництвом команди.

- Чи важким було прощання з Олександром Владленовичем, насамперед, емоційно?

- Та ні, навпаки з радістю зустрілися після такої доволі тривалої перерви. Я йому подякував за все. За те, що він мені свого часу довірив команду і, я сподіваюся, що його довіру виправдав. Ми зіграли разом з ним триста матчів. Це великий шлях і далеко непогані були всі ігри, так що є що згадати. Думаю, що з приємністю будемо зустрічатись та згадувати ті часи.

- А виходячи у відпустку Ви знали, що все зупиниться на 300 матчах?

- Та ні, не знав. То рішення Ярославського і тому я не маю права це коментувати.

- Чи не дізнавались: це суто бізнес чи міська влада натиснула?

- Ну я, чесно кажучи, не знаю. Він би міг сказати більш точніше, а я просто констатую факт, що, на жаль, він пішов.

- Декілька днів тому пан Ярославський на запитання: "Чи буде Маркевич головним тренером "Металіста" і надалі?" відповів: "Запитайте Мирона Богдановича..."

- У мене зовсім скоро буде розмова із новими власниками і тоді я прийму рішення. А поки що...

- А на чому буде базуватися ваше рішення?

- Я ж не знаю, яке бачення в нового керівництва. Як вони собі це уявляють. Як взагалі уявляють співпрацю зі мною. Все ж таки нові власники! Так що це все – нормальне явище. Абсолютно спокійно йду на розмову і прийму будь-яке їхнє рішення.

- Ті люди, які оточували вас у клубі - Волік, Красніков, наскільки відомо, чи вони залишаються?

- Наскільки я знаю, вони вже зустрічалися з новими власниками, керівництво їм дало карт-бланш, так що вони залишаються.

- Це для Вас позитив?

- Я думаю, що так. Тому що вони також працювали всі ті роки і дуже багато зробили для команди. Так що це дуже важливо.

- Тобто все, що Ви планували під час зимової перерви для команди, залишається без змін?

- Загалом так, але, повторюся, потрібно зустрітися, Може, керівництво хоче більше трансферів, а може - й менше. То все буде залежати від розмови.

- План передсезонної підготовки також не змінювали?

- Ні. В нас перший збір в ОАЕ, а пізніше будемо думати. Тому що ми не знали результатів жеребкування, зараз вже знаємо - тому будемо шукати погодні умови, які наближені до англійських.

- Колись Олександр Ярославський озвучував завдання: "Перемагати "Шахтар" та "Динамо", або Ви: "Третє місце ми вже переросли" – це дуже імпонувало. А як зараз. Завдання конкретні: за три роки - перемога в УПЛ, а за п’ять - у єврокубку.

- В нас дійсно більше семи років була "філософія хорошої гри" і тоді буде результат. І, в принципі, він був, тому що в нас команда одна з найкращих в Україні та й у Європі її знають. Зараз у нас нові керівники і нові завдання конкретні. Я не думаю, що то правильно. Потрібно спочатку подивитись, що і як. Повинен бути зовсім інший бюджет. Я вже приводив приклад "Шахтаря": Ахметов дуже довго вкладав гроші. За 1-2 роки нічого не робиться.

Але ще раз повторюся: потрібно зустрітися і розмовляти. Я так зрозумів, що це для мене поставлене завдання - виграти Лігу чемпіонів. Але треба реально дивитися на речі і, повторюся, потрібні набагато більші гроші. І навіть з дуже великими грошима може нічого не вийти...

- Гроші у футбол не грають...

- Знаєте, як мій хороший знайомий говорив: «Без грошей ти нічого не виграєш, але й з грошима можеш нічого не виграти».

- А скільки грошей потрібно? Олександр Владеленович озвучував останній бюджет у 48 мільйонів.

- Ну так, не можна сказати, що ми бідували. Жили нормально. У нас, в принципі, хороша команда. І, саме основне, я ще раз повторюю, коли приходить 40 тисяч народу – значить людям подобається гра. І не тільки в Харкові, а й в Україні. Та й у Європі...

- Як футболісти реагують на зміну керівництва?

- Я не знаю, скажу Вам чесно. Я не спілкувався з футболістами. Можливо, вони спілкувалися із кимось із керівництва клубу. Може, вони більше щось знають.

Добавлено: 27-12-2012, 12:12
0
0

Похожие публикации


Наверх