онлайн казино Украины

"Шахтар". Попереду всієї України

"Шахтар". Попереду всієї УкраїниБагато хто не любить "Шахтар" за те, що там багато легіонерів, при цьому чомусь рідко згадуючи про "Металіст". Багато хто його не любить, бо він в останні роки постійно випереджає київське "Динамо" (яке здобуло славу народної команди) у боротьбі за чемпіонство. Багато хто говорить, що команда перемагає завдяки грошам Ахметова... А цій команді насправді просто потрібно сказати велике дякую.
Подякувати за рейтингові очки для України, подякувати за матчі з “Челсі” та перший матч з “Ювентусом”. Скажете, у другому не надто виклалися? А ви просто згадайте себе на роботі в останній день перед відпусткою. Подякувати за те, що перед “Шахтарем” тремтить сама “Барселона”.

найнебажаніший суперник

Уболівальники “блаугранас” в опитуванні, яке провела іспанська AS, зізналися, що найбільше вони переживають, аби за результатами жеребкування 1/8 плей-офф Ліги чемпіонів їхнім суперником не став “Шахтар”. І бояться не просто так. Каталонці зустрічалися із підопічними Луческу неодноразово, і хоч перемогла у всіх поєдинках “Барселона”, жодного разу перемога не давалася їй легко. Навіть два сезони тому, коли каталонці перемогли більш ніж впевнео 5:1. Хто бачив цю гру, то знає, що якщо б Луіс Адріано реалізував усі свої моменти, то рахунок цілком міг бути і 5:5.

“Шахтар” не боїться грати у відкритий футбол і в цьому, власне, його сила. А якщо врахувати, що атака підкріплена надійним захистом та ще згадати П'ятова у воротах...

півкоманди на 8 мільйонів

У голкіпера збірної України є одна дуже хороша риса. Він, звичайно, надійний голкіпер, але й у надійних ляпи трапляються. Тільки от після своїх “дитячих” помилок, П'ятов ніколи не починає нервувати а й надалі зберігає максимальну концентрацію. Як на гравця, яких називають “півкоманди”, це дуже важливо. Напевне саме через це (хоча, звичайно, не тільки), футбольний портал transfermark оцінює П'ятова аж у 8 мільйонів євро.

розцінки по-донецьки

Фернандінью, Вілліан, Тейшейра, Мхітарян - ці гравці зараз на олівці у провідних клубів Європи. Проте президент “Шахтаря” Рінат Ахметов не поспішає розлучатися із ними, оскільки сподівається, що “гірникам” в цьому сезоні вдасться виграти Лігу чемпіонів.

Та якщо трансфери все ж таки відбудуться, то власник донецької команди зможе заробити чимало. За сукупною вартістю гравців “Шахтар” посідає 22-ге місце у світі - 160 мільйонів євро. На першому місці “Барселона” за якою розташувалися “Реал” та “Ман Сіті”, але...

Але філософія “Шахтаря” така, що хоча президенту команди грошей не бракує, селекціонери чемпіона України надзвичайно вдало працюють в Південній Америці і, особливо, Бразилії. Замість того, аби платити шалені гроші за зірок світового футболу, вони шукають “молодих та перспективних”, а зірок роблять із них вже в Донецьку. Погодьтеся, дуже правильний підхід.

І тепер найдорожчий гравець “Шахтаря” - Вілліан, якого вже згаданий портал transfermark оцінює у 25 мільйонів. Проте Рінат Леонідович постановив - мінімум 30 мільйонів, інакше футболіст залишається. Серед найдорожчих гравців, окрім Вілліана, Мхітарян - 17 мільйонів євро, Фернандінью - 14 млн, Срна - 12 млн, Тейшейра - 11, Коста - 10 млн, Ракицький - 10 млн.

шанс для українців

Скажете знову, що серед найдорожчих лише один українець, бо в “Шахтарі” недооцінюють наших земляків через те і на полі майже завжди вісім легіонерів? По-перше, Ракицький, вихованець академії “Шахтаря”, яка є однією з кращих в Україні, ну а по-друге...

Луческу випускав на поле і Кобіна, і Федецького, і Селезньова, і Девіч стабільно на заміну виходить. Вони усі мали можливість показати себе на полі і довести, що достойні місця в основі. І наданих їм шансів вони не використали (або ж не використовують). То чому Містер має віддавати їм перевагу лише через національність? Повірте, якщо б вони були кращими за тих, хто грає зараз, то обов'язково проводили на полі набагато більше часу.

Ну а щодо академії “Шахтаря”, то, повірте, прийде час, що там виховають не одного висококласного виконавця не лише для себе, а й для інших команд і, звісно, збірної України.

рекорд за рекордом

А тепер перейдемо безпосередньо до матчів. В цьому сезоні, на відміну від попередніх, ім'я чемпіона стало відоме задовго до завершення першої його половини. Воно й не дивно, адже “гірникам” підкорилося одразу чотири рекорди чемпіонату України: 1. "Шахтар" став першим клубом в українській Прем'єр-лізі, який не втратив жодного очка протягом першого кола національної першості. 2. Крім того, перемога над земляками з "Металурга" стала для "Шахтаря" 24-ю поспіль у чемпіонаті, що є ще одним рекордом національної першості. 3. "Шахтар" завершив перше коло з 45 голами в активі, поліпшивши досягнення київського "Динамо" - 39 забитих м'ячів. 4. Півзахисник донецького клубу Генріх Мхітарян встановив рекорд результативності української першості, забивши в першому колі 16 голів.

урок від “Арсеналу”



А після вже згаданої перемоги над “Металургом” підопічні Луческу несподівано поступилися київському “Арсеналу”. Несподівано, але заслужено. Леонід Кучук обрав правильну тактику, а його підопічні максимально зосереджено зіграли у захисті, при цьому двічі реалізувавши контратаки. Та Луческу це тренер, який зробив із першої поразки в чемпіонаті належні висновки, так що після неї “Шахтар” став хіба що сильнішим.

вірменський Мессі

Ну а щодо Мхітаряна, то на зимову перерву Генріх пішов, маючи в своєму доробку в чемпіонаті України 18 влучних пострілів і ще два у Лізі чемпіонів. Донецький вірменин може побити рекорд результативності у найвищому дивізіоні вітчизняної першості, який наразі належить Сергію Реброву та Максиму Шацьких - по 22 забитих м'ячі за сезон. А наздогнати цих рекордсменів для Генріха не проблема, адже на його рахунку вже є один хет-трик та три дублі. Так що один-два матчі...

просто сильні

Так впевнено лідирує “Шахтар” в Україні зовсім не через слабкість суперників, бо, погодьтеся, якщо окрім “гірників” ще три команди вийшли до весняної стадії єврокубків, то це свідчить якраз про силу нашого чемпіонату. А про силу “гірників” також свідчать їхні виступи у Лізі чемпіонів, де “Шахтар” забезпечив собі вихід до наступного раунду ще перед останнім туром Ліги чемпіонів. І зовсім неважливо, що у підсумку “Ювентус” таки опинився вище “гірників”.

Але як же саме “Шахтар” втрачав очки у групі? У Турині не перемогти “Ювентус” неймовірна гра Дзанлуїджі Буффона якому декілька разів допомагав каркас воріт.



У матчі-відповіді з “Челсі” донеччани просто розслабилися наприкінці матчу, так що поразка від “синіх” це, насамперед, провина самих донеччан. Ну а останнє протистояння з “Ювентусом” вже майже нічого не вирішувало, а коли це ще й остання гра перед відпусткою, то налаштуватися як слід на неї не так вже й просто. Хоча вміти налаштовуватися навіть на такі матчі якраз і є ознакою професіоналізму. І “Шахтар” до цього прагне. Прагне і, поступово, це йому вдається.

“Шахтар”, це команда зі своєю філософією і на офіційному сайті “гірників” є навіть розділ із такою назвою. Ось декілька тез із нього.

- Поза межами й кордонами

- Наша мета - бути одним із кращих футбольних клубів Європи

- Ми не боїмося мислити масштабно. Те, про що інші тільки мріють, ми ставимо собі за мету

слово капітану

“Рівень гри нашої команди зараз дійсно високий. Потрібно тримати планку, хай навіть буде важко. Якщо ми хочемо порівнювати себе з "Барселоною", то саме зараз потрібно це робити", - сказав капітан “гірників”.

Ті, хто намагається в “Шахтарі” бачити лише негатив, у Срні бачать симулянта. А те, що він разом із Трухіним мають у своєму активі вже по вісім гольових передач? А те, що половина гольових пасів Срни у підсумку стали переможними? А те, що за системою гол+пас він поступається лише Мхітаряну, у якого п'ять асистів плюс вже згадані 18 голів. У Срни, щоправда, лише один забитий м'яч, але це і не входить у прямі обов'язки хорвата...

найбільша підтримка в Україні

Хорвата, який сказав “нам потрібно тримати планку”. І “Шахтар” її тримає! Прихильників цієї команди стає дедалі більше, а на домашні матчі “гірників” приходить найбільше глядачів в Україні - в середньому у цьому сезоні на “Донбас Арену” приходить 42 081 уболівальник.



“Донбас Арену”, яка є одним із найкращих стадіонів Європи, а “Шахтар” - одна з найсильніших команд Старого Континенту, що “гірники” й доводять у кожній грі. “Шахтар” - команда, можливо не з такою славною історією, як у “Динамо”, але історія “Шахтаря” твориться сьогодні. То ж не дивно, що “помаранчево-чорні” кольори обирають дедалі більше людей. Ось і Гайтана у їхні лави записалася...

“Шахтар” - ви наша найкраща команда, це зіркова команда”, - співає вона.



Так що, якщо відкинути емоції подякувати Ахметову, Луческу, гравцям, за те що в Україні є така команда як “Шахтар”. Наразі найкраща команда України, а з турнірною таблицею не посперечаєшся.

P.S. Якщо ви чекали тут на згадку про гол "антифейрплейний" гол Адріано, то даремно.Так, він вчинив неправильно. Так, він не вибачився одразу. Але ж вибачився згодом. Як вибачилися і інші гравці, і Луческу, і Ахметов. А через вчинок однієї людини перекреслювати усі здобутки команди зовсім неправильно.

Добавлено: 17-12-2012, 11:41
0
0

Похожие публикации


Наверх