онлайн казино Украины

"Дніпро". Вперед за трофеями

"Дніпро". Вперед за трофеями"Якщо Рамос не зможе зробити з "Дніпра" команди, то я продаю клуб і взагалі зав'язую з футболом", - сказав минулоріч Ігор Коломойський - третя за статками людина в Україні і за сумісництвом власник команди.
коли у тренера вірять

Воно й не дивно, адже Рамос тренував “Реал”, вигравав із “Севільєю” двічі Кубок УЄФА, здобув два Кубки країн - з тією ж “Севільєю” та “Тоттенхемом”, а тут в чемпіонаті України два сезони поспіль лише четверте місце. А в деяких матчах команда узагалі показувала такий футбол, що й дивитися соромно було. Але Коломойський вірив у Рамоса і чекав. Чекав, і дочекався.

У цьому сезоні “Дніпро” - одна з чотирьох європейських команд, яка при рідних трибунах виграла усі поєдинки. Як у внутрішній першості, так і у єврокубках. Хоча на домашні матчі “Дніпра” ходять менше не лише, аніж на трьох основних конкурентів команди, але й ніж на “Чорноморець” в Одесі. В середньому “Дніпро Арену” відвідав у осінній частині чемпіонату 18 188 вболівальник. Це трохи дивує, адже грою, яку показує команда у цьому сезоні, не можливо не захоплюватися.

коли трансфери не потрібні

Коломойський терпів, а Рамос робив. Робив і вірив у тих гравців, які були у нього в наявності. Влідку команда майже не підсилилася. Хіба що взяли в оренду Алієва та придбали Селезньова з Федецьким. Двоє останніх добре влилися в колектив (Селезньову узагалі не звикати, адже це вже його другий вояж у дніпропетровську команду), але ключовими гравцями не стали. Хоча вони завжди можуть підсилити гру, вийшовши на заміну, або ж вийти у старті, давши відпочити іншим. Та й, зрештою, навряд чи команда потребувала значного підсилення, бо виглядає повністю укомплектованою.

І забивати є кому, і паси віддавати (добре, що Коноплянку втримали, і, схоже, найближчим часом його продавати не мають наміру), ну а про надійний захист свідчить те, що за осінню частину чемпіонату “Дніпро” пропустив лише 13 голів. Менше м'ячів влетіло лише у ворота “Шахтаря” - дев'ять.

Найкраще ж забивати за дніпрян вдається Джуліано, який у чемпіонаті України вже наколотив сім голів. Другим йде Селезньов, який чотири рази виконав своє пряме призначення. Коноплянка, можливо, забиває не так багато як хотілося - два голи і стільки ж гольових передач, проте запитайтеся у гравців, які грали проти Євгена на його фланзі. На лівій частині поля Коноплянка майже завжди був повноправним господарем і тероризував суперників, а плодами цих старань користувалися його партнери.

До кінця сезону непоганої форми набрав і Роман Зозуля, у якого в Прем'єр-лізі три голи і стільки ж голів він забив і у груповому етапі Ліги Європи.

тріумфатори групи

“Ви що, здуріли?”, - так відповів Хуанде Рамос на запитання про те, яку б фразу він вигукнув, якщо йому після жеребкування групового етапу Ліги Європи сказали, що “Дніпро” займе у групі F в Лізі Європи перше місце. Мало тоді хто у це вірив і в Україні. АІК, ПСВ та “Наполі” - суперники дуже сильні. Однак “Дніпро” таки став першим. І не просто першим, а й найрезультативнішою командою групового етапу, забивши у ньому 16 голів.



У захисті також відіграли непогано - лише вісім пропущених голів, але половина з них від Кавані в Неаполі. Словом, пробилася команда до весняної стадії єврокубків і пробилася цілком заслужено. Тим самим Рамос відповів скептикам, які говорили, що при ньому дніпряни не зуміють грати так, як при Кучеревському. “Дніпро” зараз грає ще краще! Команда зіграна і повністю укомплектована. Команді для перемоги у Лізі Європи потрібно здолати лише п'ять команд, а Рамос уміє перемагати в таких турнірах. Рамос, це кубковий тренер. Отож, виклик “Інтеру”, “Байєру”, “Тоттенхему” та іншим кинуто. Чекаємо і вболіваємо.

вперед до ліги чемпіонів

Стартував “Дніпро” у чемпіонаті України важко. З перемоги, щоправда, але з перемоги, яку здобув граючи у меншості з “Таврією” вже з 30-ї хвилини. Проте вперше команда не зуміла перемогти четвертому турі, зігравши внічию з “Арсеналом”. Узагалі, поки що в Прем'єр-лізі підопічні Хуанде Рамоса одна з наймиролюбніших команд, адже окрім “Арсеналу”, вона розділила очки із “Кривбасом”, “Ворсклою”, “Іллічівцем” та донецьким “Металургом”. П'ять нічиїх, але, погодьтеся, з командами, яких щонайменше можна назвати міцними середняками. А от програв “Дніпро” чи то раз, чи то два...

комедійна поразка

Чому комедійна? Та тому, що якщо брати між “Шахтарем”, “Динамо” та “Металістом”, то у дніпрян найменше іноземців, але попри це, команді була зарахована технічна поразка у матчі із “Зорею” через... перевищення ліміту на легіонерів. На 39-ій хвилині Хуанде замінив Олійника на Канкаву і на полі залишилося лише троє українців. Той матч, щоправда, і так дніпряни програли, але виходили вони на другий там вже знаючи про свій промах і не сумніваючись у санкціях від ФФУ. Якщо було б по іншому, то, може і зуміли б перемогли. Стверджувати однозначно зараз вже не стане ніхто. Щоправда, дісталися “Дніпру” одного разу і “халявних” три очки, коли у матчі з “Чорноморцем” суддя не зарахував чистий гол одеситів, а також не призначив пенальті у ворота дніпрян. Але це футбол, тут таке трапляється...

на рівні з чемпіоном

Та у графі поразки навпроти команди “Дніпро” стоїть двієчка - окрім “Зорі” вона поступилися “Шахтарю”. Поступилася у дуже напруженому поєдинку на “Донбас Арені” і перемагаючи по ходу зустрічі, а Срна зумів забити переможний гол лише на 79-ій хвилині. Не дивно, що пристрасті у цій грі розгорілися навбиякі...



Словом, зуміли на рівні зіграти із чемпіонами України, тож не дивно, що у турнірній таблиці “Дніпро” розташувався одразу за “гірниками”.

Щоправда, на п'яти дніпрянам наступає “Динамо”, але якщо при Бліхіні гра киян раптово не видозміниться на краще (а, як засвідчує приклад Хуанде Рамоса, тренеру потрібен час), то другим представником від України на наступний сезон у Лізі чемпіонів може стати саме “Дніпро”.

Та й хотілося б, щоб саме так сталося. Бо у команди є все - відмінні гравці, чудовий стадіон, прекрасний тренер. Словом, в осінній частині чемпіонату “Дніпро” довів, що є однією із найкращих команд Європи. То чому б не замахнутися на чемпіонство? Адже в “Шахтарем” на рівних грали. Щоправда вже, вочевидь, не в цьому сезоні, але от в наступному... Виклик кинуто.

помститися у кубку

Випередити “Шахтар” Хуанде Рамос може у іншому турнірі - Кубку України. “Дніпро”, здолавши “Іллічівець”, потрапив до 1/4 турніру де поміряється силами із “Волинню” яку, в принципі, мав би перемагати. “Шахтар” на цій стадії зіграє із “Карпатами”. Отож у наразі першої та другої команд УПЛ є шанс зустрітися навіть у фіналі цього турніру, а, як написано вище, перемагати у кубкових турнірах Хуанде Рамосу не звикати. Виклик кинуто...

Добавлено: 12-12-2012, 13:38
0
0

Похожие публикации


Наверх