онлайн казино Украины

Експерт про плювок «Шахтаря» у тарілку Ліги чемпіонів

Експерт про плювок «Шахтаря» у тарілку Ліги чемпіонівОЛЕГ ФЕДОРЧУК: Футбол – це насамперед чесна гра. Її придумали англійські джентльмени, і фейр-плей тут сприймають, як само собою зрозуміле, хоч він і не прописаний у футбольних правилах. Це те ж саме, що не бити жінку, дитину, не плювати в тарілку. І «Шахтар» за хорошої гри допустив грубу помилку, порушивши цю норму.

– М'яч не треба було вибивати, а якщо гравець розсіяний, не зрозумів ситуації, команда повинна зробити все, щоб вирівняти становище. Судячи з тих вибачень, які прозвучали з вуст тренера, гравців, склалося враження, що Степаненку потрібен перекладач, він не зрозумів, якою мовою розмовляти в команді. Кілька хвилин гравці обговорювали, що робити, але, можливо, вони спілкувалися іспанською чи португальською. Повторюся, за дуже хорошої в цілому гри «Шахтар» втратив репутацію. І команді потрібно буде докласти серйозних зусиль, щоб її згладити. Що зробити буде дуже складно, в Європі до таких речей ставляться дуже серйозно. Не виключено, що з боку УЄФА підуть санкції і поставлять питання, щоб фейр-плей таки включити у футбольні правила.

– Багато хто вже встиг порівняти епізод з грою проти «Барселони» чотири роки тому, коли в схожій ситуації «Шахтарю» забивав Кркіч...

– Це неспівставні речі. Тоді на це ніхто, крім Луческу, не звернув увагу, як би той не казав, що гравці повинні розступитися, і в Іспанії такого б не пробачили. Там ситуація неоднозначна, тут же вона абсолютно очевидна.

– Чи є цей епізод ознакою того, що не все всередині донецького колективу гладко?
– Думаю, що так. Подібні ситуації періодично, але трапляються. Створюється враження, що в «Шахтарі» дві команди – бразильці та всі інші. Що, звичайно, не може радувати.

Добавлено: 21-11-2012, 13:30
0
0

Похожие публикации


Наверх