онлайн казино Украины

Динамівець підкорює Альбіон. Підсумки 7 туру АПЛ

Динамівець підкорює Альбіон. Підсумки 7 туру АПЛВже другий матч поспіль Горан Попов відіграв "від дзвінка до дзвінка" за "Вест Бром". І таки приніс користь - його нова команда набрала чотири очки.

З "Астон Віллою" перемоги втримати не вдалося, а ось у 7 турі "дрозди" впевнено розібралися з "Квінз Парк Рейнджерс". Сказати, що екс-динамівець продемонстрував в цих матчах видатну гру не повернеться язик. Він зіграв на своєму звичному рівні, до якого вже звикли українські вболівальники. Щоправда, і очевидних помилок не припустився. Тож є всі підстави сподіватися, що Стів Кларк покладатиметься на македонського легіонера й надалі. Щодо команди загалом, то ВБА знову сподобався. "Дрозди" зіграли креативно і розкуто в атаці. Вочевидь, колишня команда наставника збірної Англії Роя Ходжсона стане такою собі щукою в першій половині турнірної таблиці, якою в минулому сезоні були "Норвіч" та "Суонсі". "Карасі" не дріматимуть, будьте певні.

Загальна ж картина після 7 турів не надто відрізняється від минулого сезону. Серед лідерів все ті ж "Челсі", "Ман Сіті" та "Ман Юнайтед", до яких, нарощуючи оберти, підбирається "Тоттенхем". "Ліверпуль" де завгодно, тільки не в чемпіонських перегонах - до цього також всі звикли. Відмінність полягає хіба в тому, що "Арсенал" стартував надзвичайно успішно, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2011-го. Поки що певна невизначеність з "Евертоном", "Ньюкаслом" та "Фулхемом". Ці клуби спроможні стати головною сенсацією чемпіонату, проте два останні входять у сезон досить важко, а гра "ірисок" з "Віганом" залишила по собі більше запитань, ніж відповідей. Куди рухатиметься ця, без сумніву, поважна трійця, побачимо вже в наступних турах.

На дні осіли "Сотон", "Редінг", "Норвіч" та КПР. Лінія, яка їх відокремлює від решти команд, досить умовна, та все ж... Криза жанру в "Норвіча" і КПР помітна неозброєним оком - синдром "другого сезону" серед еліти дається взнаки. Це лише одна з причин, звісно. "Канарки" ностальгують за Ламбертом, "обручі" загубили власне єство у потоці численних трансферів. Ех, їм би Бартона зараз, а також скромного, проте забивного Хельгюсона! Щодо новачків еліти, гра "Саутгемптона" і "Редінга" дає їм підстави сподіватися на збереження прописки. Не варто дивуватися, якщо незабаром по вуха в трясовині опиниться "Астон Вілла". Незворотнє піке авторства Алекса Макліша продовжується, команда грає якось механічно і без "іскорки".

На таблиці ставимо крапку. Тепер - до найцікавіших подій окремо взятого туру. Центральний матч відбувся на "Аптон Парку", де лобом до лоба, носом до носа зійшлися Венгер і Аллардайс. Різні ментальності, тренерські стилі, врешті - антропометричні дані. Вони різні у всьому, окрім жадібності до перемоги. І варто визнати, що упродовж всього першого тайму (за винятком останніх хвилин) "примітивний" футбол Біг Сема створював "гармашам" чималі труднощі в атаці і в захисті. Кожен стандарт біля воріт Манноне перетворювався на банальну паніку в очах гостей. І хоча пішла гра в Енді Керрола, який регулярно опускав м'яч із другого поверху партнерам під удар, провально діяв капітан Нолан. До прикладу, в попередньому турі він ледь не забив у ворота КПР неймовірної краси гол у падінні через себе. А тепер промахнувся з трьох метрів.

Щодо "Арсеналу", то Венгер нарешті може задоволено потерти долонями - в команді адаптувалися всі його новачки. Найшвидше це вдалося Касорлі, згодом Подольскі почав забивати, і ось "прорвало" Жиру. Це тріо, підкріплене Жервіньо, Волкотом, Артетою, принаймні на "папері" здатне вести "Арсенал" за титулом. Полді і Жиру, власне, цього й не приховують. Що ж, побачимо. "Челсі", який відірвався на 7 очок, ще можна наздогнати - "аристократи" не залізні.

"Ліверпуль" продовжує страждати. Як і передбачав автор цих рядків, Мерсисайд не зумів пробити масовану, а головне добре продуману оборону "Стока". Помітне пожвавлення після розгрому "Норвіча" знову змінилося безнадією імені "Удінезе" та "гончарів". На горіхи перепало вже й Суаресу, який, зазвичай, дуже активний на полі - пробиває, фінтить, дряпається, кусається і... падає. Саме артистичність уругвайця роздратувала декого на "Енфілд Роуд". Роджер Хант, ветеран "Лівера", прямим текстом закликає Луїса міцніше стояти на ногах, адже арбітри не йнятимуть йому віри навіть тоді, коли пенальті справді варто буде призначати.

Є ще порох у порохівницях Мікаеля Лаудрупа! Так, "Суонсі" знову не переміг, проте камбек, влаштований "Редінгу", засвідчив, що бойовий дух валлійців міцнішає. Данський фахівець не збирається щось змінювати в грі своєї команди, продовжуючи гнути єдину лінію - жодних "лонг-болів", лише комбінаційний футбол. Чи отримає Лаудруп дивіденди від своєї впертості, дізнаємося 20 жовтня, коли на "Ліберті" завітає "Віган". Саме в цей день розпочнеться 8 тур чемпіонату. А поки що єврокалендар пропонує нам насолодитися грою національних збірних. Різноманітність футболу ще нікому не зашкодила. Перемикаємось!

Резюме 7 туру

Найкраща відвідуваність: "Ньюкасл" - "МЮ" (52,203 глядачі)
Найгірша відвідуваність: "Віган" - "Евертон" (18,759 глядачів)
Найбільша домашня перемога: "Челсі" - "Норвіч" - 4:1, "Ман Сіті" - "Сандерленд" - 3:0
Найбільша виїзна перемога: "Ньюкасл" - "МЮ" - 0:3
Вольові перемоги: 2 ("Челсі", "Арсенал")
Голепад: 5 м'ячів ("Челсі" - "Норвіч" - 4:1, "Вест Бромвіч" - КПР - 3:2)
Кількість м'ячів: 34 (така сума фіксується вже в третьому турі зі семи)
Середня результативність: 3,4

Загальна статистика

Найкраща відвідуваність: "МЮ" - "Тоттенхем" (6 тур, 75,566 глядачів)
Найгірша відвідуваність: "Віган" - "Сток Сіті" (3 тур, 16,247 глядачів)
Найбільша домашня перемога: "Арсенал" - "Саутгемптон" - 6:1 (4 тур), "Фулхем" - "Норвіч" - 5:0 (1 тур)
Найбільша виїзна перемога: КПР - "Суонсі" - 0:5 (1 тур)
Вольові перемоги: 9 ("МЮ" - 3, "Сотон", "Тоттенхем", "Евертон", "Ман Сіті", "Челсі", "Арсенал")
Голепад: 7 м'ячів ("Арсенал" - "Сотон" - 6:1, 4 тур; "Норвіч" - "Ліверпуль" - 2:5, 6 тур)
Кількість м'ячів: 205
Середня результативність: 2,97

Серії

Безпрограшна: "Челсі", "Ман Сіті" - по 7 матчів
Нічийна: "Редінг" - 2 матчі
Без перемог: "Норвіч", КПР - по 7 матчів
Переможна: "Тоттенхем" - 4 матчі
Серія поразок: "Норвіч", КПР - по 3 матчі

У турнірі прогнозів між редакцією і читачами автор цих рядків здобуває другу перемогу поспіль. Цього разу вдалося обіграти читача Ігоря Лютого з рахунком 9:6. Я відгадав нічиї "Ліверпуля" та "Суонсі", а також правильно вказав підсумки ще трьох матчів. Натомість Ігор передбачив підсумки шістьох матчів, проте не мав жодного стовідсоткового влучання, що позбавило його шансів на перемогу.

Відтак, у протистоянні редакція - читачі "Футбол 24" веде за партіями з рахунком 2:0 (різниця "м'ячів" 19:14). Хто з читачів кине нам виклик і стане наступним суперником? Прогнози на 8 тур слід залишати у нашій вконтактівській групі. Тут у найближчі хвилини буде відкритий збір Ваших заявок.

Добавлено: 10-10-2012, 13:15
0
0

Похожие публикации


Наверх