онлайн казино Украины

Лідери без втрат і суддівство на межі фолу. УПЛ. 9 тур. Підсумки

Лідери без втрат і суддівство на межі фолу. УПЛ. 9 тур. ПідсумкиУ 9 турі чемпіонату України не було зафіксовано жодного сенсаційного результату. Ну хіба що до несподіванок можна віднести перемогу донецького "Металурга" над "Арсеналом" з рахунком 5:1. Але про цей матч дещо згодом.

Вже не принципове

Про те, що “Карпати” завжди на рівних билися з “Динамо” яскраво свідчать і результати останніх років, де не було зафіксовано жодного розгрому. І що б там не говорили, що “Динамо” зараз “не те”, та “Карпати” зараз узагалі “не ті”. Навряд чи найпалкіший прихильник “зелено-білих” вірив, що львів'яни зможуть щось протиставити команді Сьоміна.

Нічого й не змогли. Щоправда, у першому таймі гості пропустили лише один гол - на 33-ій хвилині Богатінов грубо помилився на виході і Ідейє забив свій восьмий гол у чемпіонаті. Узагалі “воротарська проблема” чи не одна з основних у львів'ян, тому що македонець “чудить” ледь не у кожному матчі. Але не вразив своєю грою майже ніхто із підопічних Костова.

У другому таймі за шість хвилин Кранчар оформив дубль і рахунок став комфортним для “динамівців”. Саме тому вони, напевне, розслабилися, що й призвело до призначення 11-метрового у їхні ворота на 72-ій хвилині. Пенальті реалізував Лукас.

Після цього гості пішли вперед і після матчу багато хто говорив про те, що “Карпати” заслуговували на нічию, але, якщо відверто, “Динамо” грало “по рахунку”. Та й у думках матч Ліги чемпіонів із ПСЖ кияни, напевне, тримали. То ж навіщо було з себе витискати максимум?

Зрештою, підопічні Сьоміна здобули свою чергову перемогу і не відпустили “Дніпро” у відрив. “Дніпро”, яке ледь не втратило очки у матчі із далеко не найсильнішим суперником.

А мала бути нічия

Попри перевагу у грі і гол Селезньова вже на 15-ій хвилині перемога дніпрянам у матчі із “Чорноморцем” далася дуже непросто. “Моряки” не знітилися перед більш авторитетним суперником і у другій половині навіть вирішили грати із “Дніпром” на контратаках. На 74-й хвилині це ледь не принесло свої плоди - гості забили гол, тільки от асистент арбітра зумів розгледіти офсайд, там де його насправді не було. Тож у підсумку підопічним Рамоса вдалося втримати мінімальну перевагу до фінального свистка.

Щоправда, слід згадати, що в цьому матчі тренер дніпрян вирішив дати відпочити лідеру команди Євгену Коноплянці, так що можливо саме тому перевага “Дніпра” над суперником була не настільки помітною.

Після цієї перемоги “Дніпро” залишився на другій сходинці, однак випереджає “Динамо” лише завдяки додатковим показникам.

Коли перемога красива

Після невдалого старту “Металіст” більше не має права втрачати очок. Ну це якщо харків'яни все ще мають намір поборотися за місце у Лізі чемпіонів, бо Ліга Європи, зважаючи на гру переслідувачів, схоже, їм гарантована.

У матчі з “Ворсклою” підопічні Маркевича не могли забити доволі довго. До 64-ї хвилини. А відкрили рахунок харків'яни тоді, коли залишилися у меншості - за другу жовту поле покинув Барвінко. Забив “Металіст” зі стандарту - Шав'єр пробив бездоганно, як мовиться, “із точки в точку”.

Та на 75-ій хвилині склади знову стали рівними - це вже суддя відправив відпочивати Маркоскі.

За відновленого паритету господарям вистачило 10-ти хвилин аби відправити у ворота полтавців ще три голи.

До речі, дуже красивих голи, які мали б значно підняти настрій команді Маркевича перед матчем Ліги Європи із ПСВ.

Прогнозовано

Перед матчем “Зорі” та “Шахтаря” усі наввипередки говорили, що в цьому матчі перемога донеччанам гарантована оскільки луганчани начебто фарм-клуб “гірників”. Ми ж абстрагуємося від цієї теми. Просто навіть попри усі ці “закулісні розбірки”, то “Зорю” все одно вважали б аутсайдером, так що подібні розмови вважаємо недоречними.

А старт поєдинку видався доволі бойовим. І моменти виникали поблизу воріт кожної з команд. Особливо запам'ятався удар Худзіка, який із надзвичайно зручної позиції пробив повз дев'ятку воріт П'ятова.

Клас гостей взяв своє наприкінці першого тайму, коли Тейшейра добив круглого у порожні ворота. А у другому таймі Луческу здійснив дві дуже вдалих заміни, випустивши на поле Мхітаряна та Адріано, які забили по голу і таким чином зробили рахунок розгромним - 3:0.

Цілком заслужена перемога “Шахтаря”, ну а гравцям “Зорі” залишається подякувати за те, що боролися до останніх хвилин.

Нудно і ще й цей коментатор...

Інколи бувають матчі, що і рахунок ніби 0:0, проте за кожним епізодом дивишся із захопленням. Інколи бувають голи, а матч не зовсім багатий на моменти. У грі “Іллічівець” - “Волинь” не було нічого. Навіть жовтих карток арбітр показав лише дві. Одну з них Суботічу на 70-ій хвилині. Даніель зіткнувся із голкіпером маріупольців Худжамовим у карному і впав. Арбітр вирішив, що нападник “Волині” симулював. От цей епізод і став найцікавішим моментом матчу.

І ще дуже хочеться сказати про коментатора. Цей поєдинок коментував В'ячеслав Шарафутдінов, якому за відсутності подій на полі тільки й залишалося, що постійно повторювати: “Ми дивимось дуже цікавий матч”.

Дербі аутсайдерів

“Два аутсайдера, можна так сказати, грали у дербі”, - резюмував в.о. запорізького “Металурга” Віталій Кварцяний після поєдинку із “Говерлою”, який завершився внічию 1:1.

Попри те, що закарпатці відкрили рахунок вже на 4-ій хвилині, господарі, зусиллями Тейку, на 62-й хвилині відновили паритет.

Зрештою, тренери обох команд після гри визнали цей результат справедливим, однак як “Говерла”, так і МетаЗап, залишилися на дні турнірної таблиці. Вірніше на самому дні підопічні Кварцяного, яких “Говерла” випереджає лише на два пункти.

Фактор судді

Найбільш скандальний матч туру відбувся у Донецьку, де місцевий “Металург” приймав “Арсенал”. Рішення судді Андрія Кузьміна дуже вплинули на хід зустрічі. Знову ж таки, не станемо стверджувати чи були вони правильними, чи ні. На це є відповідні органи. Але старт поєдинку був повністю за киянами. Саме через перевагу гостей пенальті, реалізований Мораєсом, виглядав випадковістю і складалося враження, що “каштанчики” згодом відіграються.

Та ще у першому таймі відбулося два вилучення. Друга жовта для Шахова на 33-ій хвилині виглядає доволі сумнівною, а от пряма “червона” для Флореску питань не викликає.

Підопічні Кучука навіть у такій меншості спробували на рівних грати із суперником. Та вистачило їх лише до 61-ї хвилини, після якої у воротах Паньківа побувало ще чотири голи.

Отож, 5:0 у підсумку і черговий скандал в українському футболі.

Команда Лужного

Звичайно, Лужний тренує “Таврію” ще з початку сезону, проте, схоже, тепер Олег Романович таки зумів донести свої ідеї до підопічних.

Тут у словосполученні “команда Лужного” мається на увазі, що у команди в протистоянні з “Кривбасом” з'явилася змістовна гра, а то у попередніх матчах була помітна відсутність думки на полі, а перемоги “Таврії” здавалися радше випадковістю.

А може це на Лужного так чутки про можливу відставку вплинули? Він провів неабияку ротацію складу, зокрема, випустивши у старті Гаджиєва і залишивши на лаві Калініченка, який на полі так і не з'явився.

Та й у два нападники сімферопольці у цьому сезоні начебто ще не грали. А якщо додати до цього окрилену гру після виклику у збірну Назаренка... Словом, все зійшлося і у матчі із “Кривбасом” господарі були явними фаворитами. І нехай наприкінці матчу “таврійці” дещо підсіли, проте, як сказав Лужний: “Боялися, аби не розгубити переваги”. Зрештою, двох голів забитих у першому таймі для третьої перемоги в сезоні цілком вистачило.

Сподіваємось, що в наступних матчах “Таврія” буде лише прогресувати, а не гратиме так як на старті чемпіонату.

Добавлено: 17-09-2012, 11:13
0
0

Похожие публикации


Наверх