онлайн казино Украины

Гармаш: Не хотів образити почуття шанувальників "Шахтаря"

Гармаш: Не хотів образити почуття шанувальників "Шахтаря" Півзахисник "Динамо" Денис Гармаш прокоментував рішення КДК ФФУ щодо своєї дискваліфікації на три матчі.

- Денисе, три матчі дискваліфікації - адекватна міра покарання за порушення подібного характеру?

- Дивлячись як розбирати цю справу. Але, напевно, в регламенті такі ситуації прописані і передбачають конкретні дисциплінарні санкції. Сам я, звичайно, до останнього сподівався на більш лояльне покарання.

- Немає сенсу пояснювати, що ваш жест став результатом підвищеного напруження пристрастей у так званому українському "класіко". Що викликало таке обурення по відношенню до місцевих фанатів?

- Перш за все, хочу сказати: безумовно, вважаю себе не правим. Однак хочу наголосити, що ні в якому разі не хотів образити почуття шанувальників "Шахтаря". Фанати донецького клубу відчайдушно і пристрасно вболівали за свою команду так само, як і динамівські вболівальники підтримували нас. Але в цей вечір на стадіоні опинилася група людей, які з першої хвилини провокували мене всіма можливими способами і при кожній можливості. Наприклад, після того, як ми забили м'яч і побігли вітати автора гола Андрія Ярмоленка, я в черговий раз почув нецензурну лайку на свою адресу і побачив непристойні жести. Тоді вдалося стриматися, але під завісу матчу нерви були на межі, і я не зміг упоратися з емоціями.

- Як гадаєте, ця група людей вибрала в якості мішені саме вас свідомо і завчасно?

- Не думаю, що вони прийшли на стадіон для того, щоб ображати Гармаша, але більшу частину матчу, на жаль, займалися саме цим. Чому саме мене? Складно сказати. Може, в їх пам'яті засів інцидент з арбітром Юрієм Ваксом, але ж, зрештою, тоді мене виправдали.

- Чи правда, що під час матчу вболівальники "Шахтаря" кидали у вас та ваших партнерів сторонні предмети?

- Було діло. Зокрема, відразу після того як ми забили гол, з трибун полетіли пластикові пляшки. Одна з них, здається, зачепила когось із наших адміністраторів.

- Як дивитеся на те, що в магазині ультрас "Динамо" з'явиться атрибутика, що зображає ваш жест у бік суперника?

- Нічого про це не чув. Вийде в продаж - подивимось, що вийшло. Не вийде - не турбуватимуся, тому що, незважаючи на всі пом'якшуючі обставини, вже точно не пишаюся своїм вчинком.

- Ваш товариш по команді Євген Хачеріді в таких випадках говорить, що в майбутньому використовує негативний досвід і буде тримати себе в руках. Скільки часу потрібно вам, щоб остаточно приборкати емоції?

- Загалом-то зміни у своєму характері відчуваю вже зараз. Дитинство, за великим рахунком, вже вивітрилося. У більшості ситуацій намагаюся стримуватися, але коли тебе так довго провокують, дивитися на це крізь пальці зовсім непросто.

- Як правило, гарячі на футбольному полі хлопці в житті поводяться стримано і скромно. Вас можна віднести до цього контингенту людей?

- Швидше за все, так. У грі, трапляється, заводжуся, але при цьому шанобливо ставлюся до всіх суперників "Динамо" та їх вболівальників. Останнім часом санкції щодо мене припадають лише на матчі з "Шахтарем". При цьому до самих футболістів донецького клубу претензій не маю. Ми відмінно спілкуємося у збірній, розділяючи клубне протистояння з інтересами головної команди країни.

- Як би там не було, тепер ви пропустите матчі чемпіонату з "Карпатами" і "Зорею", а також кубковий поєдинок з "Шахтарем"...

- Ось це буде прикро. Вже дуже хочеться допомогти партнерам взяти у гірників реванш на "Донбас Арені".

- Зазвичай у таких випадках намагаються знайти хоч якийсь плюс. Зможете?

- Чому б ні? Пам'ятається, після випадку з Ваксом я три тижні чекав, поки винесуть вирок. Тепер же рішення прийняли значно швидше. По-друге, у мене з'явиться можливість відновитися після матчу збірної і як слід підготуватися до стартового поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів з "ПСЖ".

- А що, з Лондона повернулися з якимись пошкодженнями?

- Від цієї напасті Бог милував. Обійшлося без синців, мікротравм та інших дрібних неприємностей.

Нагадаємо, вчора на засіданні КДК ФФУ прийняли рішення про дискваліфікацію Дениса Гармаша на три матчі.

Добавлено: 14-09-2012, 11:22
0
0

Похожие публикации


Наверх