онлайн казино Украины

На шляху до збірної України. Франція - Англія. Анонс

На шляху до збірної України. Франція - Англія. Анонс11 червня, 19:00. Донецьк, “Донбас Арена”. Головний арбітр - Нікола Ріццолі (Італія). Пряма трансляція на телеканалах “Футбол” та “Перший Національний”.

Як це не дивно звучить, Англія підійшла до цього турніру у статусі “темної конячки”. Цьому є два пояснення: по-перше - велика кількість травмованих, а по-друге - Рой Ходжсон очолив команду зовсім нещодавно.

Проблем у англійців чимало і, насамперед, це стосується оборони. Травма Гаррі Кейхіла змусила тренера викликати у збірну Мартіна Келлі із “Ліверпуля”. І це в той момент, коли усі сподівалися, що збірну поповнить Ріо Фердінанд. Ходжсон пояснив свій вибір доволі дивно, мовляв, Ріо це гравець, який повинен грати, а не гріти лаву запасних. Хоча насправді усі підсвідомо розуміють, що основна причина відсутності Фердінанда - конфлікт його брата Ентоні із Джоном Террі. І нехай наразі важко спрогнозувати, як саме англійці діятимуть в обороні, проте є в команди із острова один величезний плюс - чи не вперше за багато років у команди є надійний воротар: якщо захист допуститься помилки - Харт підстрахує.

Та й узагалі, з “основних” через травми не допоможуть Ходжсону на Євро, окрім вже згаданого Кейхіла, Гарет Баррі, Джек Вілшир, Джон Радді та Френк Лемпард. А у стартових двох матчах турніру ще й дискваліфікований Вейн Руні. Попри травму Лемпарда, найбільш надійною ланкою видається саме півзахист англійців, зокрема його центр із досвідченими і винахідливими Джеррардом та Паркером. Більше питань викликають крайні півзахисники та, найімовірніше, що Даунінгу та Мілнеру місце у старті на цих позиціях гарантовано.

А от у нападі Ходжсон напевне розраховуватиме на Велбека та Керролла. Особливо на Керролла, адже у центрі захисту французів, найвірогідніше, гратиме Філіп Мексес, який і практики у сезоні мав не надто багато, та й помилки йому властиві. А Ендрю, постійно створюючи небезпеку попереду, може змусити Філіпа помилитися “на рівному місці”. Та про збірну Франції ми зараз ще поговоримо, а тим часом...

Англійці вже замовили чартерний рейс одразу після закінчення групового етапу. Кажуть, що про всяк випадок. Невже самі не вірять у вихід з групи?

Зрештою, провести на Євро лише три матчі може і збірна Франції. Команді Блана не допоможуть Абідаль, Санья, Кабуль та Лоїк Ремі. Однак у розпорядженні тренера французів достатньо виконавців, аби поборотися, принаймні, з англійцями. Як уже згадувалося, основною проблемою “гальських півнів” є Філіп Мексес, а от у Рамі в центрі, та Дебюши з Евра на краях захисту, Блан може бути впевненим.

Найімовірніше, гратимуть французи із трьома півзахисниками, а функції "опорника" виконуватиме або ж М'Віла (якщо кондиції дозволять), або ж Алу Діарра.

А от попереду Блан зможе поекспериментувати та пофантазувати. Малуда та Рібері на краях і Бензема на вістрі - найімовірніша схема гри у нападі. Та усі троє згаданих уміють постійно зміщуватися і мінятися місцями, чим неабияк можуть заплутати захист англійців.

Що ж, не станемо будувати здогади, бо насправді усім цікаво, на що здатні ці команди на даний час. Поєдинок між ними, власне, і повинен дати відповідь на це запитання.

Історія протистоянь цих команд налічує вже 28 поєдинків у різних турнірах. Тут перевага повністю за англійцями - вони 16 разів святкували перемогу. Французи - вдвічі менше. Ще чотири матчі між ними завершилися внічию. До речі, драматичною була і остання зустріч цих команд, яка відбулася у 2004 році. Тоді Зінедін Зідан, зумівши у компенсований час оформити дубль, приніс французам вольову перемогу. За англійців тоді відзначився Лемпард.

  • 0
Добавлено: 11-06-2012, 11:22
0
359

Похожие публикации


Наверх