онлайн казино Украины

Заваров: В "Динамо" не бачу жодного нападника

Заваров: В "Динамо" не бачу жодного нападникаДонецький "Шахтар" без п’яти хвилин чемпіон України. Для залагодження формальностей "гірникам» потрібно в заключному турі на своєму полі обіграти "Олександрію". Це вже третє поспіль чемпіонство донеччан. Чому "Динамо" стільки часу ніяк не вдається вибороти золото, "Футбол 24" поцікавився у легендарного ветерана київського "Динамо", а тепер відомого тренера Олександра Заварова.

- Неозброєним оком помітно, що "Шахтар" показує кращої якості футбол, ніж "Динамо", - каже Олександр Анатолійович. - Тому "гірники" набирають очки. Взимку "Динамо" відірвалося на п’ять пунктів і, втримавши цю дистанцію, могло без проблем стати чемпіоном. Але не змогло.

- Справа в класі гравців чи тактичних прорахунках?

- Мабуть, найголовніша причина у виконавцях. А, можливо, ще справа і в тактиці. Складно говорити… Мені важко судити, проти якої команди яку тактику вибирало "Динамо". Дивлячись на останні кілька ігор, зокрема, в Луганську, не бачу прогресу. По-друге, мені здалося, що гравці уже втомилися. Не знаю, щоправда, від чого вони втомилися. Але, таке враження, що футболісти хочуть якомога швидше у відпустку розійтися, щоби усе спочатку почати у новому сезоні. Принаймні, в мене таке враження склалося. У Луганську було незрозуміло, що команда хотіла, в якій манері вона грає і чого вона прагне далі. А якщо команда невмотивована (втомитися вона не могла, бо не було від чого), то дуже складно говорити про чемпіонство.

- Взагалі, в українському футболі багато уваги приділяється втомі наших футболістів. Ігри через три дні для них є величезною проблемою…

- … Не вірте тому, хто про це говорить. Увесь світ грає в такому режимі. Для цього вони є провідними клубами, що повинні грати кожні три дні. Хто б мені що не говорив, але я знаю, що краще грати, ніж тренуватися. Коли ти проводиш матчі, то підтримуєш тонус. В Лондоні не так давно переглядав гру "Челсі" - "Сток Сіті". А через три дні "аристократи" проводили матч Ліги чемпіонів із "Наполі". І все гаразд, жодних проблем. Про яку втому можна говорити? Не вірте нікому, не може такого бути. Якщо виникають проблеми з втомою, то або медики не знають своєї справи, або тренер не знає, як гравців потрібно підвести до матчу. Я свого часу проводив по 70-80 матчів за сезон. Ми ж виступали за збірну, в єврокубках, чемпіонаті. Та і, мабуть, чемпіонат СРСР був на 10 голів вищий, за чемпіонат України…

- … І відстані більші потрібно було долати.

- Так, відстані були більшими, літали-перелітали. Зіграти в ті часи із московським "Спартаком", а потім перелетіти в Алма-Ату, після чого летиш в Шотландію на гру із "Селтіком"… Але значно краще грати, чим просто тренуватися. Звісно, можна списувати усе на втому, але це не правильно. Той хто втомився, по дурному виглядає. А від чого втомився? Може носити в гаманці гроші? Може і так. А від футболу ніхто не мав би втомлюватися.

- Повернімося до матчу "Зоря" - "Динамо". Як гадаєте, не надто оборону тактику обрали кияни на цей матч?

- Як уже казав, я не зрозумів, яку тактику вибрало "Динамо". Людям був потрібен результат. Скажу так, команда, яка хоче стати чемпіоном, зіграти в "золотому" матчі, повинна виходити на поле з настроєм, пресингувати суперника. А так, якби "Динамо" перевдягнули в іншу форму, я би не зрозумів, що це за команда грає. Не хочу нікого образити. Але якби не форма, то ніхто би не зрозумів, де "Зоря", а де "Динамо". Коли таке було?

- Які позиції у "Динамо" виглядають краще за інші?

- Дуже складно грати без нападника, тому що нікому забити гол. Так, більш низького рівня класу команді можна забити. Ви подивіться, команди, в яких є бомбардири, на лідируючих позиціях. Мессі в "Барселоні", Роналдо в "Реалі", аналогічно в інших чемпіонатах. Це нормальне явище. На сьогодні в "Динамо" не бачу жодного нападника, який би ліз напролом, чіплявся за м’яч. Наразі не бачу. Причому, не бачу багато років. Ось це велика проблема. Можна говорити, що захисники погані, оскільки пропустили. Безперечно, оборонці, можливо, в чомусь винні, позицію неправильно обрали. Але якщо попереду нікому віддати м’яч, ніхто за нього не чіпляється і ніхто не забиває, то, ви мене вибачте, але будь-яка оборона трісне під тиском іншої команди.

- Браун Ідейє сподівань не виправдав?

- Мені здається, що Ідейє є дуже хорошим футболістом. Мені сподобалася його манера відкритися під м’яч. Це футболіст, хороший футболіст. Але в Луганську він вийшов і склалося враження, що хлопець наразі не зрозумів, що від нього хочуть і що треба робити. В інший футбол грає Ідейє. Часу пройшло чимало, а йому так ніхто і не пояснив, що потрібно робити, як бути. А сподівань не виправдали в київському "Динамо" практично усі. Чому? Тому що в "Динамо" повинна бути боротьба за місце в основі, тим паче підбір гравців більш-менш там є. Люди не повинні виходити на поле для того, щоби відбути номер і насмішити публіку. В Луганську спеціально не пішов у віп-зону, а сів серед уболівальників. Послухати, що вони говорять, це просто тихий жах, це просто соромно. Вони, мабуть, так говорили, щоб я почув, щоби я вам передав.

- Останнє запитання стосується уже безпосередньо вас. Є плани щодо повернення у футбол?

- Так, хочу повернутися, чемпіонат Європи пройде і я хотів би повернутися. Хоча я з нього і не йшов. В курсі усіх подій, відстежую. Недавно був у Лондоні, спостерігав за тренувальним процесом. Повчитися ніколи не пізно. Мене не було в Україні два місяці, займався цими питаннями. Ну а далі подивимося.

  • 0
Добавлено: 8-05-2012, 15:09
0
189

Похожие публикации


Наверх