онлайн казино Украины

Справа Федецького: суд Лозанни відхилив апеляцію "Шахтаря"

Справа Федецького: суд Лозанни відхилив апеляцію "Шахтаря"27 квітня 2012 року Спортивний арбітражний суд Лозанни прийняв рішення у справі CAS 2011/A/2653 FC Shakhtar Donetsk v. CPF Karpaty, яким відхилив апеляційну скаргу ФК "Шахтар" на Рішення Апеляційного комітету Федерації Футболу України від 23 листопада 2011 року та залишив останнє в силі (нижче – сканкопія першої та останньої сторінок рішення CAS).

Виходячи з рішення CAS, "Шахтар" і надалі не матиме права без письмової згоди "Карпат" продавати чи передавати в оренду спортивні права на футболіста та буде зобов’язаним не перешкоджати продовженню строку оренди чи навіть повному переходу футболіста до ФК "Карпати" на безоплатних умовах. Також CAS підтвердив те, що 100% економічних прав на футболіста залишаться у "Карпат" і після завершення терміну оренди гравця у львівському клубі. Це означає, що "Карпати" отримають 100% коштів, здобутих від продажу економічних прав на футболіста (знову ж таки, даний трансфер може відбутися виключно за згоди "Карпат").

Нагадаємо, що ФК "Шахтар" у своїй апеляції наполягав на визнанні недійсними останнього абзацу пункту 2 та пункту 3 контракту №144А, укладеного між клубами та футболістом, що фактично позбавило б ФК "Карпати" реального змісту у володінні 100% економічних прав на гравця, які були придбані у "Шахтаря" в 2009 році. Раніше Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ та Апеляційний комітет ФФУ уже відмовляли у претензіях донецькому клубу, тепер же позицію "Карпат" захистив і Спортивний арбітражний суд в Лозанні.

Нагадаємо також, що керівництво львівського клубу неодноразово заявляло, що ФК "Карпати" міцно стоїть на позиції захисту своїх інтересів та законних прав, будучи цілковито упевненим у своїй правоті у даному питанні.

Окрім вищевказаного рішення, ФК "Карпати" отримав від Спортивного арбітражного суду в Лозанні листа з повідомленням про продовження строку для винесення рішення у справі т.зв. "договірного матчу" ("Металіст", "Карпати" та інші проти Федерації футболу України). Як ідеться у листі від найвищого органу спортивного правосуддя від 27.04.2012, вердикт у зазначеній справі ми отримаємо до 30 червня 2012 року.

  • 0
Добавлено: 1-05-2012, 13:30
0
268

Похожие публикации


Наверх