онлайн казино Украины

Ковалець: Нам не потрібен об'єднаний Кубок з Росією

Ковалець: Нам не потрібен об'єднаний Кубок з РосієюУ черговому турi чемпiонату Словаччини футбольний клуб "Татран" (Прешов), який очолює українець Сергiй Ковалець, у рiдних стiнах розiйшовся миром з клубом "Ружомберок".

Ця команда посiдає п'яте мiсце у словацькiй першостi. Натомiсть "Татран" залишився на одинадцятому передостанньому мiсцi i, фактично, забезпечив собi прописку в елiтному ешелонi. У нижчий дивiзiон вилiтає лише один клуб. Скорiш за все, елiту полишить "Дунайська Стреда", яка вiдстає вiд команди Сергiя Ковальця аж на десять очок. Кореспондент сайту "Футбол24" зателефонував Сергiю Ковальцю до сусiдньої Словаччини.

- "Татран" зiграв уже бiльшу половину матчiв весняної частини. Чи бачите великi плоди своєї працi?

- Наш тренерський штаб прийшов у "Татран", щоб допомогти розiбратися в ситуацiї, в якiй опинився клуб. Вiн посiдав передостаннє мiсце, команда нiяк не могла порадувати перемогами. Роботи було багато, особливо над психологiчним станом футболiстiв. Вони десять матчiв не вигравали й опустилися у число тих, якi боролися за виживання. Зараз ми бачимо змiни на краще, це визнають усi словацькi експерти. З'явилися перемоги, змiнився стиль гри, змiнилася атмосфера. Головне, що навiть у переможених поєдинках ми маємо гольовi моменти. Не завжди забиваємо. Ну i небезпечна зона вильоту вiд нас вiддаляється. До кiнця чемпiонату ще п'ять турiв. Треба їх дограти i крокувати вперед.

- Чим пояснити тенденцiю вашого клубу: ви мало забиваєте i мало пропускаєте. Це гра в обережний футбол?

- Так, психологiчно турнiрне становище на нас тисне. Як би гравцi цього не хотiли пам'ятати, але вони знають, на якому мiсцi "Татран" в турнiрнiй таблицi. Звiсно, що передостання сходинка не личить найстаршому клубовi Словаччини. Все одно стараюся, щоб хлопцi грали розкутiше i бiльше забивали голiв. Добре, що уболiвальники повернулися на трибуни. До речi, одна iз причин низької результативностi - вiдсутнiсть пiдiгрiву на футбольних полях. Не завжди газони дозволяють творити те, що запланували. Це проблема усього словацького футболу. I не лише словацького, але й росiйського футболу, де крутяться великi грошi.

- Чи є завдання на сезон будь-що наздогнати "Кошице" i покинути одинадцяте мiсце? Вам залишилося вiдквитати лише двоочкове вiдставання...

- Нi, основне завдання - показати хороший футбол, щоб збiльшити число уболiвальникiв на трибунах. Стадiон вмiщає 14 тисяч, а приходить близько шести. Вiдчувається позитивна динамiка.

- Гаразд, гра полiпшиться, уболiвальник заповнить трибуни. Що далi? Чи є, може, якiсь наполеонiвськi плани "Татрана" на наступний сезон?

- Наразi ми думаємо про те, щоб команда показувала хороший футбол цiєї весни. I ближче до кiнця сезону говоритиму з керiвництвом про амбiцiї на наступний сезон.

- У вашiй командi грають двоє українських легiонерiв Андрiй Яковлєв та Антон Лисюк...

- Яковлєв родом з Харкова, але пройшов академiю донецького "Шахтаря". Пробував свої сили в Узбекистанi. Лисюк також виступав на теренах Узбекистану. Обидва приїхали в "Татран" ще перед початком сезону. Ми задоволенi їхнiми дiями. От Андрiй Яковлєв заробив два пенальтi, коли ми грали вдома з лiдером "Жилiною" та з "Банською Бистрицею". Ми програвали 1:2 i завдяки заробленому пенальтi Яковлєва зрiвняли рахунок.

- Взимку на переглядi у вашiй командi був голкiпер Вiталiй Рева...

- Вiталiй приїхав допомогти нам, бо основний воротар зазнав травми. Вiталiй мав бути в нас як основний кiпер, перегляду вiн не потребує. Це ж досвiдчений кiпер. Та на щастя, основний воротар одужав ще пiд час тренувальних зборiв у Туреччинi. Зрозумiло, що довелося подякувати Ревi за спробу допомогти.

- Сергiю Iвановичу, пiдозрюю, ви стежите за чемпiонатом України?

- Звичайно. Настає найцiкавiше - кiнцiвка чемпiонату. Добре, що є iнтрига. Уболiвальники отримують задоволення.

- В Українi i досi згадують скандальний поєдинок "Шахтар" - "Динамо"...

- Такi скандали не прикрашають наш футбол. Але й подiбнi конфлiкти виникають i в iнших країнах. Тому для того, щоб уникнути таких суперечок, потрiбно запровадити вiдеоповтори. Будуть вiдеоповтори, не буде скандалiв. Захисника страхує воротар. Так само повтори мають пiдстрахувати арбiтра. Так, є асистенти. Але сотi секунди вирiшують долi поєдинкiв. Виходить, що ми повiсили лозунг "Чесна Гра", а результати не завжди чеснi.

- Кажуть, що футбол втратить динамiку, якщо суддi через кожнi п'ять чи десять хвилин чекатимуть на вiдеоповтори...

- Треба визначити, щоб вiдеоповтори використовували лише в найосновнiших iгрових моментах. Ось Юрiй Вакс... На скiльки вiн затримав матч "Шахтар" - "Динамо"? На п"ять хвилин? Чи на десять? Розбiрки довго не вщухали. За цей час реферi мiг би подивитися на вiдеоповтор i прийняти справедливе рiшення. Або для прикладу вiзьмiмо матч "Шахтаря" з "Ромою", коли Де Россi вдарив Дарiо Срну в обличчя. Суддя не помiтив, а камери це показали. Футболiста не покарали. То невже ми розвиваємо не полi бандитизм? За вiдеоповтори також висловлюються Алекс Фергюссон, Арсен Венгер, Жозе Моуринью та iншi тренери.

- Як вам iдея об'єднати Кубок України та Росiї? Президент московського ЦСКА Євген Гiнер уже побував в Донецьку i домовився про створення робочої групи...

- Нi, треба розвивати свiй чемпiонат i свiй кубок. Так, було б цiкаво подивитися матчi "Спартака", "Динамо", "Шахтаря" чи "Зенiта". Але з ними краще зустрiчатися в єврокубках. Бажано у фiнальних стадiях. Тож слiд розвивати свiй чемпiонат, працювати на благо своєї збiрної. Тому була б моя воля, я б вiддав у провiднi європейськi клуби Ярмоленка, Коноплянку чи Ракицького. Нехай за смiшнi грошi. Нехай хлопцi ростуть, нехай розвиваються. Вiд цього виграє весь український футбол.

  • 0
Добавлено: 26-04-2012, 13:25
0
261

Похожие публикации


Наверх