онлайн казино Украины

"Ювентус" звільнив Раньєрі. Підсумки 29 туру Серії А

"Ювентус" звільнив Раньєрі. Підсумки 29 туру Серії АЩо ближче до завершення італійської першості, то все більше загострюється боротьба між командами. Проте принаймні вже чітко визначилися основні претенденти як на Скудетто, так і на підсумкову третю сходинку. Та й, зрештою, на пониження в класі також.

СКУДЕТТО

Після цього туру у боротьбі за чемпіонство "Ювентус" продовжує погоню за "Міланом".

Підтвердили статус

Попри статус центрального, очевидним фаворитом матчу “Мілан” - “Рома” були саме господарі. Це підтвердила і сама гра, де “вовки” майже нічого не змогли створити поблизу Абб'ятті. Та на перерву переможцями пішли саме гості - Пабло Освальдо реалізував один з небагатьох моментів. Щоправда, не пропустила “Рома” насамперед завдяки Мартену Стекеленбургу, який у рамці воріт творив справжні дива. Особливо запам'яталися дуелі голкіпера “Роми” із Златаном Ібрагімовічем.

Та якщо у першому таймі переможцем цих дуелей був Стекеленбург, то у другій половині зустрічі нападник “Мілану” двічі таки змусив Мартена капітулювати. І якщо перший раз Златан забив з пенальті, то другий його гол став справжнім шедевром, адже Ібрагімовічу віддав пас... сам Ібрагімовіч.

Після цієї зустрічі “Мілан” зберіг відрив у чотири пункти від “Юве” і поки що впевнено почувається на першій сходинці турнірної таблиці. А от тренеру “Роми” Луїсу Енріке, схоже, ще потрібно вкласти чимало праці, аби зробити із “вовків” “італійську “Барселону”.

Буффон + Дель П'єро = мінус Раньєрі

Якщо поєдинок у Мілані відкривав тур, то гра у Турині його завершувала. Аби не збільшити відставання від “Мілану” і продовжувати боротьбу за Скудетото “Старій синьйорі” обов'язково потрібно було перемагати. “Інтеру” ж потрібно було доводити, що команда таки виходить з кризи і гості активно взялися робити вже з перших хвилин. Хтозна, як би закінчився поєдинок, якщо б не Буффон, який декілька разів рятував туринців від, здавалося б, неминучого голу. Спостерігаючи за грою голкіпера “Ювентуса” стає зрозуміло, чому у команди й досі немає жодної поразки у сезоні.

А то воротар “Інтера” Жуліо Сезар хоча й також здійснив декілька красивих сейвів, проте у двох епізодах врятувати команду таки не зумів. Рахунок відкрив Касерес, а от закріпив перевагу Алессандро Дель П'єро, який вийшов на заміну. Цей гол став для Сандро у цьогорічній першості... лише першим. Проте після його влучного пострілу “неррадзурі” перестали вірити навіть у нічию, тож “Ювентус” і надалі продовжує перегони за “Міланом”.

Ця гра стала останньою на тренерському містку “Інтера” для Клаудіо Раньєрі. Попри те, що увесь наступний після гри день президент міланської команди Массімо Моратті заявляв, що Раньєрі допрацює принаймні до завершення сезону, в понеділок ввечері він сам же спростував свої слова, звільнивши тренера.

ЗА БРОНЗУ

Визначилися і основні претенденти на підсумкове третє місце, що дає путівку, хоча й не пряму, у Лігу чемпіонів. Це “Лаціо”, “Удінезе” та “Наполі”.

Не(вдача?) на Сицилії

Перед виїзним матчем із “Палермо” “Удінезе” відставав від “Лаціо”, що перед цим туром був третім, на один пункт. Команді Гвідоліна цю дистанцію зберегти не вдалося, проте “зебри” можуть тішитися і з нічиєї. А все тому, що після пропущеного голу від Мікколі ще у першому таймі, гравці “Удіне” ніяк не могли підібрати ключі до воріт Вівіано.

Врятував нічию для гостей за шість хвилин до завершення матчу Габріель Торже, який вийшов на заміну. Цей гол став для нього лише другим у цьому чемпіонаті, хоча коли фріульці купували Торже, то тоді цього гравця називали “румунським Мессі”.
Ну а відставання “Удінезе” від “Лаціо”, який залишився третім і після цього туру, збільшилася до трьох очок.

Головний біль Маццарі

На стільки ж від “орлів” відстає і “Наполі”, хоча, здавалося, що перемога у домашньому матчі із “Катанією” підопічним Маццарі забезпечена.

Навіс з флангу і гол головою - так неаполітанцям забивав “Кальярі”, завдяки такій тактиці зупинив “партонепеїв” у Лізі чемпіонів “Челсі”, такою ж тактикою скористалися і підопічні Монтелли. Невміння оборони “Наполі” що-небудь протиставити такій нехитрій тактиці помітна у кожному матчі. Через цю “слабість” втратили неаполітанці очки і у звітному матчі.

Хоча на 67-й хвилині здавалося, що перемога господарям “Сан-Паоло” забезпечена — саме тоді Кавані зробив рахунок 2:0. Проте два вдалі кивки головою у бік воріт де Санктіса від Споллі та Ланзафаме зробили підсумковий рахунок нічийним.

Можливо “бронзовий” удар

“Лаціо” вдома також дуже довго не міг забити у ворота “Кальярі”. Та й узагалі, спостерігаючи за грою, здавалося що втрати очок підопічним Рейї не уникнути. Скористатися втратою очок основних конкурентів за третю сходинку римлянам дозволив Діакіте, удар якого на 88-й хвилині став переможним.

Після закінчення сезону може з'ясуватися, що саме цей удар Модібо і принесе “Лаціо” бронзу чемпіонату. Та наразі це лише припущення, адже попереду ще дев'ять турів.

АУТСАЙДЕРИ

Основних претендентів на виліт і надалі троє. Боротьбу "за виживання" продовжують "Лечче", "Новара" та "Чезена".

Перегоріли

“Новара” та “Лечче” все ще мають шанси вибратися із зони вильоту. Саме тому на поєдинок між собою (такі матчі зазвичай називають грою за шість очок) вони налаштовувалися по особливому. Налаштовувалися, налаштовувалися і, схоже, “перегоріли”. Гра була нервовою і напруження відчувалося кожної хвилини. На правах господарів більше атакували господарі, проте жодній із команд відзначитися так і не вдалося.

0:0 і питання збереження прописки в еліті переноситься на матчі з іншими суперниками.

Просто плюс один

І якщо попередні команди все ще мають можливість залишитися у Серії А, то “Чезені” зробити це практично нереально. Після цього туру відставання аутсайдера чемпіонату від рятівного 17 місця становить 14 очок.

Матч із “Пармою” був багатим на удари у напрямку воріт, то ж не дивно, що команди забили одна одній по два голи. Такий рахунок, напевне, не влаштував жодну із них. “Чезена” майже не покращила свого турнірного становища додавши плюс один пункт і графу очки, а “Парма”, яка випереджає зону вильоту лише на чотири пункти, ризикує скласти компанію “морським коникам” в наступному сезоні у серії В.

ІНШІ МАТЧІ

Для решти команд результат, можливо, не настільки важливий як для попередніх, тож вони можуть дозволити собі грати дещо розслаблено.

На “розслабоні”

“Аталанта” та “Болонья”, схоже, усі свої турнірні завдання вирішили, зручно вмостившись всередині турнірної таблиці. Тепер команди можуть собі дозволити грати розслаблено, не надто оглядаючись назад. У цьому матчі бергамаски завдали на два удари у площину воріт більше за гостей і... перемогли 2:0. Рахунок, який, за великим рахунком, для обох команд нічого не вирішує.

Хто гірший у захисті?

Із “Фіорентиною” останнім часом діється щось дивне. До звітного туру команда у трьох останніх зустрічах (дві з яких програла) пропустила вісім голів. А оборона “Дженоа” узагалі має усі шанси за підсумками сезону отримати звання найгіршої.

Влаштували ці команди змагання між собою із вміння пропускати голи і у матчі між собою в Генуї. Гра була результативною, що й не дивно. Захист у команд приблизно на одному рівні — 2:2 у підсумку.

Вже не “домашня”

“К'єво” увесь сезон доводив реноме “домашньої” команди, проте останні матчі “віслюків” у Вероні дещо погіршили їхні хороші показники на рідному стадіоні. Черговою командою, яка зуміла відібрати у “К'єво” очки на “Марк Антоніо Бентегоді” стала “Сієна”. У підсумку нічия — 1:1.

Що ближче до завершення чемпіонату, то, здавалося б, стає все зрозумілішим яка команда на яке місце заслуговує. Проте, як зверху, так і внизу турнірної таблиці все ще має шанс перевернутися догори дригом. Отож чекаємо на сенсації у наступних турах, яких залишилося зіграти ще дев'ять.


Источник: http://24tv.ua

Новости Спорт
  • 0
Добавлено: 27-03-2012, 11:54
0
180

Похожие публикации


Наверх