онлайн казино Украины

Нюанси у роботві з землеустрою

Нюанси у роботві з землеустрою1 січня 2015 року закінчується перехідний період для суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання робіт із землеустрою.
Повідомляє прес-служба Держземагентства України.
Це визначено Законом України № 5394-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт” від 2 жовтня 2012 року.
До набрання чинності цим Законом розробниками документації із землеустрою виступали юридичні та фізичні особи, які мали ліцензії на проведення робіт із землеустрою. Починаючи з 3 грудня 2012 року ліцензування робіт із землеустрою було скасовано. Натомість запроваджено сертифікацію інженерів-землевпорядників та встановлено перехідний період для суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання робіт із землеустрою.
Відповідно до внесених цим Законом змін до Закону України “Про землеустрій” на сьогодні розробниками документації із землеустрою є:
- юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює за основним місцем роботи не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, які є відповідальними за якість робіт із землеустрою,
- фізичні особи - підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.
Сертифікованими інженерами-землевпорядниками згідно із статтею 66 Закону України “Про землеустрій” є особи, які мають вищу освіту за спеціальностями та кваліфікаціями у галузі знань землеустрою, мають стаж роботи за спеціальністю не менше одного року, склали кваліфікаційний іспит, одержали сертифікат та зареєстровані в Державному реєстрі сертифікованих інженерів-землевпорядників відповідно до цього Закону.
Щодо перехідного періоду, прикінцевими та перехідними положеннями Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт” було встановлено, що суб’єкти господарювання, які до набрання чинності цим Законом отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою і мають у своєму складі інженера-землевпорядника, якого включено до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників, також є розробниками документації із землеустрою. Ця норма діяла до 1 січня 2015 року.
Для забезпечення переходу від ліцензування робіт із землеустрою до сертифікації інженерів-землевпорядників починаючи з 3 грудня 2012 року до 1 січня 2015я року був передбачений перехідний період. Протягом цього періоду землевпорядникам за добровільним зверненням видавалися безоплатно, без складання кваліфікаційних іспитів, кваліфікаційні сертифікати інженера-землевпорядника.
Така норма діяла у разі, якщо землевпорядники на момент набрання чинності зазначеним Законом працювали у складі суб’єктів господарювання, що мали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, і відповідали за якість землевпорядних робіт, або працювали на державній службі та мали стаж служби у державних органах земельних ресурсів понад три роки.
Довідка
Відповідно до статті 9 Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” ліцензуванню у сфері земельних відносин, як і раніше, підлягають такі види господарської діяльності: проведення землеоціночних робіт та земельних торгів.

Добавлено: 9-01-2015, 10:06
0
0

Похожие публикации


Наверх