онлайн казино Украины

Про спростування недостовірної інформації

Про спростування недостовірної інформації Дане повідомлення сповіщає читачам сайту, що інформація про Медведчука В.В., як ворога українського народу та людини, відповідальної за трагічну судьбу В.Стуса, яку було оприлюднено 21.12.2012 р. у матеріалі «Андрій Міщенко: Медведчук - ворог українського народу, який має відповісти за Стуса», є недостовірною.
Керівництву Інтернет-видання «Високий Вал»
АВТОРУ інформації народному депутату Андрію Міщенку
ЗАЯВА про спростування недостовірної інформації
Звертаюсь до Вас як повноважний представник Медведчука Віктора Володимировича, який діє в його інтересах та захищає його права, в тому числі - в суді ( копію відповідної довіреності додаю ).
21.12.2012 р. Інтернет-видання «Високий Вал» оприлюднило матеріал «Андрій Міщенко: Медведчук - ворог українського народу, який має відповісти за Стуса», у назві та тексті якого наведено висловлювання народного депутата України А.Міщенка під час прес-конференції у чернігівському Клубі молодого політолога.
Дані висловлювання є інформацією, яка не відповідає дійсності й зачіпає честь та гідність Медведчука В.В.
Отже, у самій назві наведеної статті, а також й у її тексті чітко зафіксовано два твердження - (1) Медведчук є ворогом українського народу й (2) Медведчук має відповісти за Стуса.
Щодо першого твердження.
Медведчук В.В. ніколи не був, не є й ніколи не буде ворогом українського народу. Твердження А.Міщенка є абсолютною нісенітницею, образливою для Медведчука В.В. Дане твердження грунтовано виключно на хибному уявленні А.Міщенка про «друзів» та «ворогів» України.
Щодо твердження про «відповідальність» Медведчука В.В. за трагічну судьбу В.Стуса.
Як зазначено у матеріалі, А.Міщенко «вкотре наголошує» про таку відповідальність.
Як «автору» висловлювання так і редакції «Високого Валу» потрібно було б «вкотре» ознайомитися із висловлюваннями інших відомих людей ( зовсім не від влади й абсолютно - не симпатиків Медведчука В.В. ) з приводу можливості та коректності штучного «навішування» відповідальності на адвоката, який не зміг вплинути на репресивну судову машину часів СРСР.
З таким же «бойовим запалом» А.Міщенко може звинувачувати, наприклад, іншого народного депутата - С.Власенка за судьбу Ю.Тимошенко або адвокатів Ю. Луценка, або ж адвокатів членів ВО «Свобода», по яких останніми роками відбувалися кримінальні процеси.
Втім, більш значущою у даному контексті є правова аргументація.
Загальновідомим, не в останню чергу - дякуючи цілій низці відповідних публікацій на відомих веб-сайтах мережі Інтернет, зокрема - на «Українській правді», є те, що в судовому порядку встановлені невідповідними дійсності повідомлення про Медведчука В.В. як людини, що причетна до ув'язнення Василя Стуса.
Так, існує відповідне рішення Солом'янського районного суду м.Києва від 21.08.2012 р. по справі 2609/17868/12 2-4999/12 , яке набуло законної сили (копію рішення додаю ).
Для того, щоби впевнитися у цьому, достатньо попрацювати з матеріалами Інтернету та бази єдиного державного реєстру судових рішень України.
Те, що у даному випадку проігноровано цей загальновідомий факт, може свідчити або про недостатній професіоналізм, або про заангажованість людей, причетних до публікації.
У будь-якому випадку така недостовірна інформація зачіпає честь та гідність Медведчука В.В.
З огляду на наведене, керуючись статтями 277 Цивільного кодексу України, положеннями Законів України «Про інформацію», вимагаю наступного:
Невідкладно, протягом трьох календарних днів - розмістити на веб-сайті «Високий Вал» у тому ж місці, де було опубліковано статтю «Андрій Міщенко: Медведчук - ворог українського народу, який має відповісти за Стуса», інформаційне повідомлення про спростування недостовірної інформації.
Дане повідомлення має бути набране таким же шрифтом, як і стаття «Андрій Міщенко: Медведчук - ворог українського народу, який має відповісти за Стуса» та розміщене у такому ж місті веб-сторінки (сайту), як і наведена стаття.
Дане повідомлення повинно сповістити користувачам (читачам) сайту, що інформація про Медведчука В.В., як ворога українського народу та людини, відповідальної за трагічну судьбу В.Стуса, яку (інформацію) було оприлюднено 21.12.2012 р. у матеріалі «Андрій Міщенко: Медведчук - ворог українського народу, який має відповісти за Стуса», є недостовірною.
При цьому звертаю вашу увагу на наступне.
У випадку, якщо наведені спростування не будуть опубліковані, права та інтереси Медведчука В.В. будуть захищені у судовому порядку із застосуванням всіх передбачених законом засобів такого захисту.
Якщо керівництво сайту оберуть саме такий - судовий шлях вирішення ситуації, що склалася, то вимагаю повідомити повні дані про власника веб-сайту «Високий Вал».
Втім, сподіваюсь на порозуміння й на те, що очевидність юридичних аргументів (судове рішення) не доведе проблему до судового розгляду.
Олександр Мошенський, адвокат

Добавлено: 28-12-2012, 11:34
0
0

Похожие публикации


Наверх