онлайн казино Украины

Розрахуватися з бюджетниками планують до свята Миколая

Розрахуватися з бюджетниками планують до свята МиколаяВиплатити заборгованість працівникам бюджетних установ освіти і медицини обіцяють найближчим часом.
Виплачувати гроші бюджетникам припинили одразу після парламентських виборів. Заборгованість по зарплаті в області сягнула 112 млн. грн., в окремо взятому Ніжині – 7 мільйонів.
Вже 3 грудня Кабмін виділив понад мільярд гривень на погашення заборгованості перед бюджетниками всієї України.
Розрахуватися з ніжинськими вчителями і лікарями міський голова Михайло Приходько пообіцяв, як тільки надійдуть компенсації з держбюджету. Але ситуація ускладнюється тим, що дотації на зарплату одразу необхідно повернути державі у якості виплати боргу. Тому гроші все одно доведеться шукати десь у місцевому бюджеті.
«Розраховувати на надходження заробітних плат можна до свята святого Миколая. Принаймні, ми так розрахували. До кінця року вдасться виплатити заборгованості по аванс грудня включно, тобто не в повному обсязі», - зазначив ніжинський міський голова Михайло Приходько, пославшись на запевнення голови облдержадміністрації після його зустрічі з президентом.
Варто додати, що чернігівського губернатора Володимира Хоменка за ситуацію із невиплатою зарплат досить різко розкритикував прем’єр-міністр Микола Азаров під час прямого ефіру у Савіка Шустера. При цьому пан Азаров натякнув, що звільнення профільного заступника було таким собі організаційним висновком із ситуації (мовою оригіналу):
- Что касается Черниговской области... Ситуацию я знаю. Мы сняли с работы заместителя руководителя администрации. Абсолютно бесполезный человек. Я могу так, грубо, сказать, но то, что он допустил, безусловно, заслуживает его увольнения. Строго предупреждён губернатор области. И сейчас все проблемы по Черниговской области закрываются. Их бы вообще не возникло, потому что существует вот такая защитная рубашка, которую мы установили у себя в бюджете... Вообще-то говоря, черниговские учителя – так? – получают зарплату из черниговского бюджета. И прежде всего губернатор, глава администрации должны думать над тем, чтобы черниговский бюджет выполнялся, в него поступало необходимое количество денег. Но а если они такие руководители и денег не хватает, мы дали им право прибегать к позычке бюджетной: то есть к бюджетному кредиту.
Ігор Зель, Тренер ДЮСШ, м. Ніжин:
«Зарплати не було фактично два місяці. Отримали лише аванс за жовтень і сиділи два місяці без грошей. Як пояснили на нараді для директорів шкіл, з бюджету на виплату зарплат місту капає по 10 тисяч гривень. Минулої п’ятниці якісь гроші двома маленькими сумами на картку прийшли, але без пояснень, що це за гроші. Потрібно йти за поясненнями у бухгалтерію».
Віктор Ємельянов, Науковий співробітник краєзнавчого музею, Ніжин
«Ситуація склалася дуже непристойна. Ми сиділи півтора місяці без зарплати за жовтень і листопад. У п’ятницю за жовтень з нами нарешті розрахувалися. Мер кивав на Чернігів і губернатора, який нібито отримав за це догану від Азарова. Настрої в місті у зв’язку з цим дуже песимістичні, люди звинувачують уряд, президента, а у сумлінність виплат вже не вірять, бо ситуація подібна по всій Україні. Я пішов у відпуску і не отримав ні зарплати, ні випускних, ні коштів на оздоровлення. Сиджу у злиднях. Люди навколо похмурі: неможливо заплатити за комунальні послуги, виручка перед святами у магазинах впала».
Начальник Головного фінансового управління Чернігівської ОДА Валерій Дудко:
«У минулі п’ятницю і суботу ми погасили частково заборгованість по авансу жовтня і листопада. Держава на це дала відповідну дотацію. Зараз гасимо другу половину листопада. Справа у збалансованості наших бюджетів. Бюджети були незбалансованими і тому виникли проблеми, я проблеми у дербюджеті. Ці проблеми вирішуються шляхом державних дотацій, ми з Кабміном працюємо над їхнім вирішенням. Проблема ця існує в області в цілому, не лише в Ніжині. Я не чув, що Микола Янович критикував саме нашого губернатора. Мова йде взагалі про роботу губернаторів. За його дорученням зараз будуть відпрацьовані усі області. Конкретно до нас питань немає. Зараз ми погасили заборгованість по позичках держказначейства, починаємо в окремих випадках платити зарплати грудня і очікуємо допомоги з державного бюджету».

Добавлено: 17-12-2012, 10:50
0
0

Похожие публикации


Наверх