онлайн казино Украины

На Чернігівщині неякісна робоча сила

На Чернігівщині неякісна робоча силаНа засіданні Міжгалузевої ради 11 грудня обговорили реалізацію заходів регіональної програми зайнятості в області під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Геращенка.
Повідомляє управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.
Як відмітила у своєму виступі директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка, нестабільна фінансово-економічна ситуація, кризові демографічні процеси, поширення міграції та тінізації трудових відносин не сприяють формуванню збалансованого ринку праці, не дають можливості для забезпечення продуктивної зайнятості та розвитку трудового потенціалу.
Демографічна криза призводить до випереджаючого скорочення населення у працездатному віці та його старіння. Усталеним є зменшення кількості штатних працівників підприємств та організацій. За останні 5 років чисельність офіційно зайнятих в економіці області поменшала на 15% і становить 220 тисяч 600 осіб.
Роботодавці сьогодні не можуть запропонувати громадянам стабільну зайнятість з гідними умовами та оплатою праці.
За 11 місяців 2012 року на Чернігівщині створено 18 тисяч 900 нових робочих місць, що на 1,5% менше ніж за відповідний період минулого року.
Найбільшою проблемою заповнення вакансій, які подають роботодавці до центрів зайнятості, залишається їх низька якість. Майже 40% з них пропонують претендентам мінімальну заробітну плату і лише 4% встановлюють розмір оплати праці, вищий за середньообласний.
З іншого боку проблемною є якість наявної робочої сили.
У таких складних умовах, завдання, які передбачені Програмою зайнятості населення, виконуються та по більшості показників складається позитивна динаміка до відповідного рівня минулого року.
За сприяння служби зайнятості з початку року отримали роботу понад 19 тисяч незайнятих громадян, або 40% з числа тих, хто перебував на обліку.
За 11 місяців поточного року до центрів зайнятості за пошуком роботи звернулися понад 500 випускників професійно-технічних навчальних закладів області. З них 360 осіб отримали статус безробітного.
У січні - листопаді 2012 року центрами зайнятості області працевлаштовано 260 випускників професійно-технічних навчальних закладів. Стосовно тих, хто залишився на обліку, здійснюються заходи з пошуку вільних робочих місць.
Оскільки з першого січня 2013 року набуває чинності нова редакція Закону України «Про зайнятість населення», Лідія Падалка окремо зупинилася на його нововведеннях. Так, зокрема, роботодавець матиме право укладати з власними працівниками або іншими особами, які не перебувають з ним у трудових відносинах, договори про направлення на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Згідно з таким договором особа має відпрацювати у роботодавця, який оплатив її навчання, визначений сторонами термін, але не більше ніж три роки.

Добавлено: 13-12-2012, 11:37
0
0

Похожие публикации


Наверх