онлайн казино Украины

Хто працює «не офіційно»

Хто працює «не офіційно»З початку року податківці за результатами перевірок підприємств та організацій щодо дотримання податкового законодавства при виплаті доходів громадянам донарахували сплатити до бюджету 3 млн. 384 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та фінансових санкцій.
Повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області.
Цей показник на 80% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення встановлено 3066 випадків, коли роботодавці офіційно не реєстрували трудові угоди. Податківці залучили до державної реєстрації 938 чоловік, додатково до бюджету спрямовували 437 тис. грн. податків.
Найбільше незареєстрованих найманих працівників легалізовано в галузі торгівлі, сферах автоперевезень та громадського харчування, а також у лісозаготівельній галузі.
Такі порушення виявлені у Бахмацькому, Чернігівському, Варвинському та Ріпкинському районах, а також у Чернігові, Ніжині та Прилуках.
Приміром, працівники ДПІ у м. Чернігові з метою легалізації найманих працівників провели роз’яснювальну роботу з підприємцем, який займається роздрібною торгівлею промисловими товарами. Він має декілька торгових місць, але звітував про відсутність найманих працівників. Після співбесіди підприємець оформив трудові відносини з 7 найманими працівниками.
Ще один підприємець, який здійснює допоміжне обслуговування наземного транспорту після зустрічі з податківцями оформив на роботу 9 працівників. Тепер вони офіційно одержуватимуть зарплату і матимуть соціальні гарантії. А їхні роботодавці прозоро сплачуватимуть податки.

Добавлено: 7-12-2012, 15:07
0
0

Похожие публикации


Наверх