онлайн казино Украины

Активісти Щорса шукали шляхи взаємодії з владою

Активісти Щорса шукали шляхи взаємодії з владоюПроведенням фокус-групи у Щорсі розпочалася реалізація проекту Асоціації регіональних ЗМІ «Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія».

Головною метою цього проекту є налагодження ефективної співпраці між владою та інститутами громадянського суспільства.

Повідомляє представник Асоціація регіональних ЗМІ Олександр Назаренко.

Участь у фокус-групі у Щорсі взяли 15 представників громадських організацій Щорського району. Організували дискусію голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко та керівник Чернігівської громадської організації «Центр «Доброчин» Наталія Дрозд, модератор фокус-групи.

Розмова виявилася глибокою і цікавою. Спочатку оцінка можливостей співпраці була досить песимістичною. Представники громадськості Щорського району скептично оцінили можливості взаємодії з владою. Зокрема, критичною виявилася оцінка діяльності громадських рад щодо ефективності їх роботи.
Втім, після плідної дискусії громадські активісти Щорсівщини визначили основні напрямки роботи громадських організацій, які цілком можуть допомогти вирішити найболючіші проблеми місцевих громад. І навіть запропонували конкретні громадські ініціативи, сподіваючись на підтримку влади і небайдужість громади.
Під час реалізації проекту «Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія» Асоціація регіональних ЗМІ має на меті з’ясувати основні проблеми у взаємодії громадських організацій та влади та запропонувати шляхи вирішення цих проблем і налагодити стійкий та ефективний діалог між інститутами громадянського суспільства та органами державної влади.
Надалі під час реалізації проекту Асоціація регіональних ЗМІ організує аналогічну фокус-групу у Мені, проаналізує та систематизує отримані дані. А на завершення проведе «круглі столи» у Мені та Щорсі, під час яких будуть напрацьовані конкретні рекомендації щодо взаємодії інститутів громадянського суспільства та місцевих органів виконавчої влади.
Проект здійснюється за сприяння управління у справах внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Добавлено: 28-11-2012, 11:04
0
0

Похожие публикации


Наверх