онлайн казино Украины

Яких успіхів досягли органи праці та соціального захисту

Яких успіхів досягли органи праці та соціального захисту8 листопада в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк взяв участь у розширеному засіданні колегії головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Повідомляє управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Засідання відбулося під головуванням начальника головного управління Лариси Юрченко.

На ньому підбили підсумки роботи органів праці та соціального захисту населення області за 9 місяців 2012 року. Також було розглянуто питання готовності стаціонарних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Послідовні дії облдержадміністрації з реалізації законодавства у сфері зайнятості, тісна співпраця з соціальними партнерами сприяли покращанню ситуації на ринку праці області.

У результаті вжитих заходів, спрямованих на збереження та створення нових робочих місць, річне завдання обласної програми зайнятості на 2012 рік (15,7 тис.) вже виконано на 100,8 %. У січні-вересні ц.р в області за рахунок усіх джерел фінансування створено 15,9 тис. нових робочих місць, що на 0,9 % більше, ніж за цей період торік. На сьогодні понад 100-відсоткове виконання поставленого завдання щодо створення нових робочих місць забезпечено у місті Чернігові та Бахмацькому, Борзнянському, Варвинському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Сосницькому, Срібнянському Чернігівському районах.

За січень-вересень 2012 року середня заробітна плата в області склала 2276 грн, що перевищує її розмір за відповідний період попереднього року на 17,7 % та забезпечує рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1102 грн) більше, ніж у 2 рази.

Загальну суму заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ і організацій області (з урахуванням економічно неактивних) з початку 2012 року зменшено на 2,0 млн грн або на 10,1 % і на 01.10.2012 ії розмір склав 18,0 млн грн, у т.ч. по економічно активних підприємствах – 8,0 млн гривень.

З метою реалізації нових напрямків соціальної політики держави в частині посилення адресності пільг та соціальних виплат станом на 1 жовтня 2012 року в органах праці та соціального захисту населення області державні соціальні допомоги отримує 72,7 тисяч осіб. На виплату всіх видів державних допомог за дев’ять місяців 2012 року спрямовано 516,9 млн гривень.

На 1 жовтян в області 22,3 тисяч сімей отримують субсидію по оплаті за житлово-комунальні послуги. Перераховано коштів організаціям за надані послуги на суму 38,5 млн гривень.

Підвищено розміри допомоги по догляду за психічно хворими інвалідами І та ІІ групи до рівня мінімальної зарплати, фактично в 10 разів (з 109,40 грн до 1118 грн з 01.10.2012). Кількість одержувачів збільшилась в 5 разів і складає 539 осіб, в той час як на цю дату минулого року 106.

Пільгами з оплати житлово-комунальних послуг станом на 01.10.2012 року скористались 162,1 тис. сімей, з державного бюджету місцевим бюджетам на надання зазначених пільг спрямовано 114,8 млн гривень.

Пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 36,3 тис. домогосподарствам або 99,9 % на суму 20,4 млн гривень.

Станом на 1 жовтня на надання пільг з послуг зв’язку, інших пільг та компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян спрямовано 31,3 млн грн, загальна заборгованість на 01.10.2012 складала 8,0 млн гривень.

В області функціонує 26 територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, на утримання яких за 9 місяців поточного року спрямовано 58,4 млн грн, що на 10,1 млн грн (20,9%) більше, ніж за відповідний період 2011 року.

На утримання інтернатних установ на 2012 рік затверджено 51,4 млн. грн або на рівні обсягу видатків 2011 року.

За звітній період поточного року органами праці та соціального захисту населення області видано 1470 одиницю технічних засобів реабілітації, із них 460 – інвалідних візків та видано направлення на підприємства для отримання інвалідами 10341 одиниць протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття.

На обліку для забезпечення автомобілями перебуває 2623 осіб, із них 245 інвалідів війни, які брали безпосередню участь у Великій Вітчизняній війні та війні з Японією. У поточному році 27 інвалідів отримали автомобілі, із них 4 в якості гуманітарної допомоги.

В області реалізується програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання якої на 2012 рік з державного бюджету передбачено 52,6 млн грн, або на 1,6 млн грн більше, ніж у 2011 році, що забезпечує потребу на 95%.

Обласною комісією зі встановлення статусу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, упродовж 9 місяців 2012 року надано статус постраждалих 1762 особам, упродовж аналогічного періоду 2011 – 2069 особам.

Відповідно до затверджених планів заходів установи системи соціального захисту населення області завершують підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Чернігівський геріатричний пансіонат та Ніжинський дитячий будинок-інтернат мають центральне опалення, котельні Козелецького геріатричного пансіонату, Городнянського психоневрологічного інтернату та Замглайського дитячого будинку-інтернату опалюються газом, Понорницького, Любецького та Червоненського психоневрологічних інтернатів опалюються газом та частково вугіллям, в Орлівському психоневрологічних інтернатах котельні працюють на твердому паливі.

Проведено заміну твердопаливного котла в Орлівському психоневрологічному будинку-інтернаті. В Червоненському психоневрологічному будинку-інтернаті завершені роботи по заміні твердопаливного котла ЄВРОТЕРМ 175, на більш потужний ЄВРОТЕРМ 315.

Реконструйовано котельні в Любецькому психоневрологічному інтернаті з встановленням 12 модулів нагріву та 2-х котлів на твердому паливі.

На виконання робіт з капітального ремонту тепломережі виготовлено проектно-кошторисну документацію, на що додатково з обласного бюджету виділено 38,0 тис. грн, згідно з якою вартість зазначених робіт складає 1,7 млн гривень.

В умовах жорсткої економії бюджетних коштів та енергоносіїв продовжується переведення установ на опалення альтернативними видами палива, встановлення сучасних економічних котлів.

Відремонтовано більше 500 метрів тепломереж, близько 6 тисяч метрів холодного та гарячого водопостачання.

Обласною радою за ініціативи облдержадміністрації було передбачено в обласному бюджеті кошти в сумі 1,6 млн грн на облаштування пожежною сигналізацією спальних корпусів Ніжинського та Замглайського дитячих будинків-інтернатів, п’яти психоневрологічних інтернатів, Козелецького геріатричного пансіонату. В даний час встановлено пожежну сигналізацію в дитячих закладах та у Червоненському і Понорницькому будинках-інтернатах. В стадії завершення роботи і в інших закладах.

Усі 26 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) готові до роботи в осінньо-зимовий період. Відремонтовано житлові корпуси, адміністративно–побутові приміщення, котельні, проведено ремонт тепломереж.

Організовано 30 банків одягу для бездомних осіб та створено 17 оперативних штабів для організації патрулювання на вулицях населених пунктів по виявленню бездомних осіб.

За підсумками засідання колегією головного управління визначено заходи з реалізації державної політики щодо підвищення ефективності системи захисту населення від соціальних ризиків, посилення адресності соціальних виплат, створення сприятливих умов для соціальної інтеграції осіб з особливими потребами та забезпечення підтримки працездатного населення.

Добавлено: 9-11-2012, 11:13
0
0

Похожие публикации


Наверх