онлайн казино Украины

Харчових продуктів та напоїв виробляють більше

Харчових продуктів та напоїв виробляють більшеЗа підсумками дев’яти місяців 2012 року на Чернігівщині вироблено харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 5,1% більше, ніж за такий же період торік.

Повідомляє головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Зокрема, крохмалю та крохмальних продуктів вироблено на 84,2% більше, ніж за 9 місяців минулого року; перероблених та консервованих овочів і фруктів — на 82,6% більше; дистильованих алкогольних напоїв — на 27,2%; какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів — на 10,8%; нерафінованої олії та жирів — на 7,9%; солоду — на 6%; молочних продуктів та морозива — на 5,1%; напоїв — на 2,3%.

- Харчова та переробна промисловість для такого аграрного регіону, як Чернігівщина є пріоритетною галуззю, адже вона перетворює нашу сільськогосподарську сировину на кінцевий продукт, створює додаткову додану вартість, той прибуток, який залишиться в області, якщо товар буде експортований, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, коментуючи стан справ у харчопереробній галузі.

Довідка

Харчова та переробна промисловість Чернігівської області налічує близько сотні підприємств. Річний обсяг реалізації продукції галузі складає більше шести мільярдів гривень. Харчовики Чернігівщини забезпечують десять відсотків загальнодержавного виробництва пива, майже дев’ять відсотків — макаронних виробів, більше восьми відсотків — сирів жирних, більше шести – вершкового масла та яловичини. На цьому тижні працівники галузі, а це близько 12 тисячі осіб, відзначають своє професійне свято.

Добавлено: 16-10-2012, 12:13
0
0

Похожие публикации


Наверх