онлайн казино Украины

Cесія ніжинської міськради почалася із суперечки про її порядковий номер

Cесія ніжинської міськради почалася із суперечки про її порядковий номерЩойно відбулася «позачергова 33-тя сесія Ніжинської міської ради». Одразу після її початку почалася суперечка депутатів міської ради про її порядковий номер.

На думку депутатів Пархоменка і Багрінцева, «зірвана через хуліганські дії» 32-га сесія міської ради не була закрита, а проведення наступної 33-ї сесії суперечить діючому регламенту.

- По перше, це не сесія, а фактично друге пленарне засідання 32-ї сесії міської ради, оскільки за регламентом сесія складається з пленарних засідань і роботи у комісіях. Після хуліганських дій на першому пленарному засіданні сесія не була закрита. По-друге, що заважало міському голові продовжити сесію одразу, а не відкладати її на кілька днів? – запитував депутат Пархоменко.

На запитання депутата міський голова Михайло Приходько відповів, що радився з юристами і знаходився на реабілітаційному лікуванні.



Після цього думки депутатів розділилися. Одні запропонували «не загострювати» і розглянути важливі питання, бо «люди не винні». Інші запропонували розглянути питання 32-ї сесії, закрити її і провести наступну позачергову сесію міської ради.

У результаті депутати прийняли «мудре рішення» - провести 33-тю позачергову сесію міської ради з одним єдиним «бюджетним питанням».

Депутатам запропонували виділити 5,8 млн. на заробітну плату усім бюджетним установам окрім закладів охорони здоров’я на жовтень поточного року, 100 тис. грн. запропоновано виділити додатково на харчування учнів шкіл міста. Також запропоновано виділити кошти на ремонт ліфтів, дахів шкіл, реставрацію церков, фінансування ДЮСШ, закупівлю технічної солі і теплове господарство.

У проекті рішення прозвучало багато бюджетних «ротацій» - це коли одні статті видатків пропонувалося перенести на інші.

42 тисячі грн. складає наразі заборгованість перед ніжинськими ЗМІ за висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. Зокрема, без зарплати сидять працівники газети «Вісті» - казначейство не дає грошей, бо «нема печатки».

На думку депутатів, міська влада практикує зневажливе ставлення до місцевих перевізників, які майже не отримують дотацій на перевезення пільгових категорій населення.

На це міський голова відповів, що «загвіздкою» є фінансування з держбюджету і отримання відповідних субвенцій. На сьогодні цих грошей немає і існує проблема навіть з виплатою зарплат. Тому найбільш важливим, на думку міського голови, є першочергове забезпечення потреб соціально незахищених верств населення.

У підсумку бюджет затверджений 26-ма голосами поіменного голосування.

Після прийняття бюджету виникла суперечка щодо проведення конкурсу на редактора газети «Вісті». Міський голова з проведенням такого конкурсу погодився, але при цьому депутати запитали Михайла Приходька, чому він не проводить конкурсу на посаду керівників управлінь. Як відомо, заплутане питання з комунальною газетою не вирішується вже досить тривалий час, а тим часом депутати кажуть про марне витрачання коштів.

Добавлено: 3-10-2012, 12:15
0
0

Похожие публикации


Наверх