онлайн казино Украины

Атрошенко потягнув до суду "Сіверщину", але вирішив відбутися піаром?

Атрошенко потягнув до суду "Сіверщину", але вирішив відбутися піаром?Вперше у Чернігівській області кандидат до Верховної Ради вирішив подати позов проти засобу масової інформації. Але у цій ситуації дійшло до сумного курйозу. Звинувачений (безпідставно чи навпаки) у відключенні каналу ТВі кандидат міг стати реальним "ліквідатором" друкованого ЗМІ.

Зрозумівши ситуацію, Владислав Атрошенко "дав задню" і назвав своє рішення емоційним. У мережі Фейсбук він висловив готовність відкликати заяву, якщо газета надасть йому слово.

Але про все по порядку...

Кандидат по мажоритарному округу №206 Владислав Атрошенко звернувся з позовом до Новозаводського районного в м. Чернігові суду щодо визнання недостовірною інформації "Сіверщини" про його причетність до оператора кабельного телебачення «Основа» і відключення каналу ТВі та вимогою призупинення дії ліцензії газети до кінця виборів.

Обурення пана Атрошенка викликала серія публікацій на сайті і в газеті «Сіверщина» щодо відключення опозиційного телеканалу ТВі з кабельних мереж кабельного оператора «Основа».

- Газета "Сіверщина" неодноразово публікувала на своїх сторінках та однойменному інтернет-порталі матеріали про мене, що містили неперевірену інформацію, а часто - просто наклепи на мою адресу. Жодного разу редактор газети або хоча б хтось із журналістів не звернувся до мене за коментарем чи хоча б спробував подати позицію другої сторони. Складалося враження, що газета цілеспрямовано працює проти мене на замовлення когось із конкурентів, або з інших причин. Це не журналістика, а політичні технології! - написав він на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

У свою чергу вранці 14 вересня редактор тижневика "Сіверщина", повідомивши "Високому Валу" про позов пана Атрошенка, зазначив, що ще не бачив в очі позовної заяви, суд призначений вже на 15:30, а кандидат в нардепи має бажання закрити газету до кінця виборів.

Юрист ТОВ «Основа» надав суду статутні документи кабельного оператора, якими доводив, що Владислав Атрошенко не є ані засновником, ані акціонером підприємства, і взагалі не має до комерційної структури жодного відношення.

Вже ввечері, перед оголошенням рішення суду, Владислав Атрошенко написав на своїй сторінці у соцмережі: "мій позов проти "Сіверщини", можливо, був дещо емоційною реакцією на одну із останніх публікацій, але цілком обгрунтований. Хочу заявити, що виступаю за свободу слова та вільну роботу всіх засобів масової інформації. Звичайно, хотілося б, щоб робота журналістів була більш якісною та зваженою, але це їх право писати так, як вони вважають за потрібне. Я жодним чином не зазіхаю на таке право. Тому, відкличу свій позов до газети "Сіверщина" в разі готовності її колективу надрукувати спростування неправдивої інформації щодо мене, яка була опублікована в останньому номері цієї газети. Я проти закриття "Сіверщини", як і будь-якого іншого засобу масової інформації!"

Своїм рішенням, оголошеним о 21-й годині, суд відхилив позовні вимоги Атрошенка та роз’яснив йому, що з таких питань варто звертатися до суду в порядку цивільного судочинства.

Після виголошення рішення суду Владислав Атрошенко залишив наступне повідомлення у мережі Фейсбук:

- Мав розмову зі співласником "Сіверщини" Віктором Лазарем та редактором газети Василем Чепурним. Вони були стурбовані тим, що суд може прийняти рішення про тимчасове припинення роботи газети. Я пішов на зустріч та подав до суду заяву про відкликання претензій до газети, а вони пообіцяли надрукувати спростування неправдивої інформації в наступному номері. Вважаю, таке рішення правильним, адже ніхто не хотів закриття газети. Через кілька годин після моєї заяви суд прийняв рішення на користь "Сіверщини". Я свою обіцянку виконав.

У свою чергу редактор тижневика "Сіверщина" Василь Чепурний вислував здивування, бо про відкликання заяви кандидата чує вперше. "Аби пан Атрошенко заяву відкликав, про це суддя б повідомив", - сказав він, але висловив готовність надрукувати спростування з інформацією про юридичну неприналежність кабельної мережі "Основа" панові Атрошенку.

Василь Чепурний відповів кандидату на власні сторінці у Фейсбук:

Шановні! Дозвольте повідомити вам про рішення Новозаводського районного суду в Чернігові (суддя Інна Цибенко): "Провадження в частині позовних вимог кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 206 Атрошенка Владислава Анатолійовича до Всеукраїнської тижневої газети "Сіверщина" про визнання недостовірними відомостей.... -- закрити. ... В задоволенні позовних вимог кандидата в народні депутати україни в одномандатному виборчому окрузі №206 Атрошенко Владислава Анатолійовича до Всеукраїнської газети "Сіверщина" в іншій частині -- відмовити". Постановаа оголошена сьогодні приблизно о 21 годині 30 хвилин.
Все інше -- домисли. Дякую за підтримку колег Павла Пущенка, Владислава Савенка, Олега Головатенка, Ігоря Грищенка.

На фото вгорі: редактор тижневика "Сіверщина" Василь Чепурний після оголошення рішення суду

Добавлено: 17-09-2012, 10:40
0
0

Похожие публикации


Наверх