онлайн казино Украины

Земля під наглядом прокуратури

Земля під наглядом прокуратуриСтан додержання земельного законодавства в регіоні обговорили

на розширеній колегії прокуратури Чернігівської області за участю міжрайпрокурорів та керівників уповноважених державних органів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Завдяки втручанню прокурорів за останні два роки державі та територіальним громадам повернуто 545 гектарів незаконно вилучених земель вартістю майже 1,2 мільйони гривень, попереджено протиправне вибуття близько 500 гектарів. За порушення законів до відповідальності притягнуто майже 200 посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування, кожен другий з яких – службовець контролюючого органу.

Водночас стан законності у сфері земельних відносин потребує покращення: в області майже не розмежовано землі державної та комунальної власності, межі населених пунктів встановлено лише в одному районі, фактично не виконується закон щодо встановлення прибережних захисних смуг, меж земель природно-заповідного, рекреаційного, історико-культурного призначення та лісового фонду, що породжує передумови їх втрати державою.

Рішенням колегії визначено конкретні заходи щодо підвищення ефективності правозахисної та представницької діяльності у сфері земельних відносин.

Добавлено: 4-09-2012, 10:58
0
0

Похожие публикации


Наверх