онлайн казино Украины

У Ніжині розібрали передвиборні програми і побачили кандидата-опозиціонера

У Ніжині розібрали передвиборні програми і побачили кандидата-опозиціонераРух "Чесно" разом з Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень за підтримки IRI провели черговий круглий стіл у Ніжині.

Предметом аналізу учасників круглого столу стали програми партій і мажоритарних кандидатів по округу 209.

- Програма кандидата - це фактично угода з виборцем. В ній повинні бути відображені основні проблеми округу і шляхи їх вирішення, - зазначив модератор круглого столу і представник руху "Чесно" Павло Пущенко.

Як зазначив представник облдержадміністрації, і влада, і громада зацікавлені у проведенні чесних і прозорих виборів.

Учасники круглого столу одразу приступили до аналізу програм кандидатів, зазначивши, що багато з них є типовими і не враховують місцевою специфіки. Особливо типовістю всеукраїнських програм грішать кандидати від партії "Удар" Віталія Кубрака, і ніжинський висуванець цієї партії не є виключенням. До цієї ж категорії програм можна віднести кандитатів від ВО "Свобода" Валерія Боровика і Радикальної партії Ляшка Олександра Безпалого.

Серед запланованих програм трапляються і присвячені повністю спорту (кандидат Павло Кудлай).

- Великою і грунтовно пропрацьованою є програма кандидата Валерія Марченка. Видно, що людина над нею прискіпливо працювала, - зазначив ведучий круглого столу Павло Пущенко.

У більшості кандидатів, на жаль, не вказані шляхи реалізації програм і джерела їхнього фінансування. За словами організаторів, лише у кандидата від Народної партії Ігоря Пучки вказані терміни реалізації конкретних пунктів.

- На сьогодні мова може йти про поляризацію - ти за владу або проти неї. Влада відверто бандитська і кандидатів можна розділити на "регіони" з їхніми ставлениками і на опозицію, - сказав мажоритарник-висуванець партії "Свобода" Валерій Боровик, спізнивжись на круглий стіл майже на півгодини.

На його думку, програми мають аналізувати спеціалісти.

- У мене взята за основу програма "Свободи", але є нюанси. Особливо в енергетичній галузі. Виборець не читає програм. Він реагує на гасла і йому важливо те, що йому болить. Чи є у нього достаток, робота і таке інше. Програму можна порівняти з інструкцією до мобільного телефону. Хто її читав? Важлива, на жаль, не програма, а що ти дав. Програма важлива у Європі, а у нас люди дивляться на подачки, - сказав він.

Експерти зазначили, що лише у одного кандидата Миколи Полуди є чітке розділення його програми на загальнонаціональну частину і перелік пропозицій по округу.

Між учасниками і експертами виникла дискусія щодо методології оцінки програми кандидатів і того, якими проблемами має опікуватися кандидат-мажоритарник - загальнодержавними чи проблемами конкретного округу з його тротуарами і каналізацією.

Добавлено: 23-08-2012, 10:25
0
0

Похожие публикации


Наверх