онлайн казино Украины

Як правильно вибрати морозиво?

Як правильно вибрати морозиво?Морозиво покращує настрій!!! Найулюбленіші ласощі не лише малят, але і дорослих – морозиво.

Стоячи перед холодильником з величезним вибором цього продукту, ми зважуємо, яке ж морозиво найкраще?

Про критерії вибору смачнючого продукту розповідає начальник науково-виробничої лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

"Е-шки" – безпечні чи ні?

Причин роздумувати над вибором морозива, на жаль, немало. Так звані "Е-шки" – харчові добавки – значною мірою впливають на наше ставлення до того чи іншого продукту. Згадуємо, що у радянські часи про жодні "Е" і не підозрювали…

Не всі "Е-шки" небезпечні. Набагато більше шкоди спричиняє кокосова або пальмова олія, що міститься у складі морозива та негативно впливає на нашу печінку.

Тому, вибираючи морозиво, варто шукати абревіатуру ДСТУ (Державний стандарт України). Якщо на упаковці зазначено ДСТУ 4733:2007, то у такому морозиві не повинно бути рослинних олій.

Мікс е-шок

Коли ж на упаковці фігурує напис ДСТУ 4735:2007, це означає, що виробники можуть додавати у морозиво рослинні олії.

Кристали льоду у морозиві можуть свідчити про те, що продукт неодноразово розморожувався і знову заморожувався. У результаті його якість, а разом з нею і смакові якості уже втрачено.

Найчастіше у морозиво додають цілком безневинні "Е"-добавки:

Е-163 – екстракт виноградної шкірки

Е-160А – бета-каротин

Е-100 – природний трав’яний барвник

Е-440 – яблучний пектин.

Де морозиво , а де - вода

Ми звикли вважати, що морозиво – лише десерт. І тут ми помиляємося, тому що морозиво за вмістом калорій є повноцінним продуктом харчування.

Найпростіший рецепт вибору натурального морозива такий: вивчаємо склад продукту на етикетці. За правилами складання списку інгредієнтів, вони пишуться у порядку зменшення. Тобто першим іде той, якого в морозиві найбільше.

Якщо ви бачите у продукті спочатку воду, потім цукор, рослинні жири, а вже далі "сухі молочні продукти" – це не морозиво! Це явна підробка!

У справжньому морозиві молоко та цукор мають стояти першими, а все потім іти інші інгредієнти.

Но фото: дослідження в харчовій лабораторії

Добавлено: 7-08-2012, 11:05
0
0

Похожие публикации


Наверх