Веб студия Паутинка Черниговский информационно развлекательный портал

РАЗДЕЛЫ



играть онлайн бесплатно


Украинская Сеть обмена трафиком

АВТОРИЗАЦИЯ

Имя пользователя:

Пароль:



Баннер

КАЛЕНДАРЬ НОВОСТЕЙ

«    Декабрь 2016    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Популярные теги

Требуется для просмотраFlash Player 9 или выше.

  Категория: Региональные новости   Автор: vadimklose   
Як правильно вибрати морозиво?Морозиво покращує настрій!!! Найулюбленіші ласощі не лише малят, але і дорослих – морозиво.

Стоячи перед холодильником з величезним вибором цього продукту, ми зважуємо, яке ж морозиво найкраще?

Про критерії вибору смачнючого продукту розповідає начальник науково-виробничої лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

"Е-шки" – безпечні чи ні?

Причин роздумувати над вибором морозива, на жаль, немало. Так звані "Е-шки" – харчові добавки – значною мірою впливають на наше ставлення до того чи іншого продукту. Згадуємо, що у радянські часи про жодні "Е" і не підозрювали…

Не всі "Е-шки" небезпечні. Набагато більше шкоди спричиняє кокосова або пальмова олія, що міститься у складі морозива та негативно впливає на нашу печінку.

Тому, вибираючи морозиво, варто шукати абревіатуру ДСТУ (Державний стандарт України). Якщо на упаковці зазначено ДСТУ 4733:2007, то у такому морозиві не повинно бути рослинних олій.

Мікс е-шок

Коли ж на упаковці фігурує напис ДСТУ 4735:2007, це означає, що виробники можуть додавати у морозиво рослинні олії.

Кристали льоду у морозиві можуть свідчити про те, що продукт неодноразово розморожувався і знову заморожувався. У результаті його якість, а разом з нею і смакові якості уже втрачено.

Найчастіше у морозиво додають цілком безневинні "Е"-добавки:

Е-163 – екстракт виноградної шкірки

Е-160А – бета-каротин

Е-100 – природний трав’яний барвник

Е-440 – яблучний пектин.

Де морозиво , а де - вода

Ми звикли вважати, що морозиво – лише десерт. І тут ми помиляємося, тому що морозиво за вмістом калорій є повноцінним продуктом харчування.

Найпростіший рецепт вибору натурального морозива такий: вивчаємо склад продукту на етикетці. За правилами складання списку інгредієнтів, вони пишуться у порядку зменшення. Тобто першим іде той, якого в морозиві найбільше.

Якщо ви бачите у продукті спочатку воду, потім цукор, рослинні жири, а вже далі "сухі молочні продукти" – це не морозиво! Це явна підробка!

У справжньому морозиві молоко та цукор мають стояти першими, а все потім іти інші інгредієнти.

Но фото: дослідження в харчовій лабораторії

Источник:  http://svoboda.fm/

   7-08-2012, 11:05   Просмотров: 890    Комментариев:  0

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Каталог ссылок
Каталог ссылок
Предупреждение! Информация, расположенная на данном сервере, предназначена исключительно для частного использования в образовательных целях и не может быть загружена/перенесена на другой компьютер. Ни владелец сайта, ни хостинг-провайдер, ни любые другие физические или юридические лица не могут нести никакой отвественности за любое использование материалов данного сайта. Входя на сайт, Вы, как пользователь, тем самым подтверждаете полное и безоговорочное согласие со всеми условиями использования. Авторы проекта относятся особо негативно к нелегальному использованию информации, полученной на сайте.