онлайн казино Украины

Півмільйона за телят

Півмільйона за телятСеляни Чернігівщини, яким з початку липня почали виплачувати грошові дотації за збереження молодняку великої рогатої худоби, вже отримали понад півмільйона гривень.

Повідомляє прес-служба Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

На початок серпня в області дотацію за молодняк великої рогатої худоби на суму 528 тисячі отримали 1018 власників ВРХ у Чернігівській області, які подали відповідні документи.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України №342 від 23 квітня 2012 року українські селяни мають право на дотацію за утримання молодняку великої рогатої худоби. Право на дотацію мають фізичні особи, які утримують молодняк великої рогатої худоби віком від 3-х до 15-ти місяців. За його збереження протягом 15 місяців вони отримають по 1000 гривень за кожну голову.

Наразі в області продовжується прийом документів від селян, згідно яких виплачуватимуться кошти. Найбільше за дотаціями звернулося селян з Щорського (182 особи), Куликівського (160), Ічнянського (126), Бобровицького та Носівського (по 111) районів. Зовсім мало надходить заявок на отримання державної підтримки від власників тварин Срібнянського (40), Корюківського (47) та Чернігівського (53) районів.

Довідка

Щоб отримати згадану дотацію, власникові худоби треба звернутись до сільської, селищної чи міської ради для здійснення запису у по господарській книзі про народження теляти. Потім необхідно провести ідентифікацію і реєстрацію даної тварини.

Для цього власник має звернутись до фахівців ветеринарної служби або до державного підприємства "Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин”.

Крім цього також треба відкрити рахунок у банку, на який буде перераховано дотацію (і взяти довідку про відкриття), зробити копію паспорта громадянина України та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб. Копії усіх зазначених документів необхідно подати до сільських, селищних чи міських рад.

Добавлено: 6-08-2012, 12:45
0
0

Похожие публикации


Наверх