онлайн казино Украины

На Голубі озера прийшов бізнес

На Голубі озера прийшов бізнесЩойно ви виїдете звичною дорогою з Олешні до найбільшого і найближчого до села озера – відразу його побачите. Ні, не озеро, а... високий паркан.

Берег приблизно на 175 чоловічих кроків обнесений високим частоколом. Загороджена ділянка займає (поки що?) близько 80 соток (0,8 га) берега Великого озера. Принаймні, так показали розрахунки.
Хто?

Оскільки берег озера, та ще й такого відвідуваного, шматок вельми ласий, то й дістався він не аби кому, а… правильно – депутатові. Це справа одного з депутатів Чернігівської обласної ради, президента благодійного фонду ім. Софії Русової і колишнього президента чернігівського футбольного клубу «Десна» – Івана Чауса. Принаймні, його, як господаря парканного будівництва, вказала Олешнянський сільський голова Надія Авраменко. Начебто він орендував земельку, тобто бережок, у Добрянського лісового господарства.

Вздовж іншого берега вирубані ряди молодих сосен. Сосни були штучно насаджені після завершення роботи у кар'єрі, котрий і став згодом озером. Вирости їм не дали. За словами Надії Авраменко, розчистка лісу виконана уздовж лінії електропередачі.
Літо не чекає

Паркан зростав навіть під час святкування Івана Купала і Міжнародного фестивалю авторської пісні 6-8 липня. Гуляють гості і просто відпочивальники, ходять жінки і діти, «голосить» ведучий зі сцени, а поруч – гуркіт кілків, грюкіт молотків і… летять хімікати з пульверизатора.

Нині за парканом – кілька бесідок, великі куполи наметів із назвами й символікою виробників пива, пара клозетів типу «дерев'яна зручність».

Готувати матеріал про можливий прихід бізнесу на затишний колись берег мені доводилося ще у березні 2011 року. Голова Ріпкинської районної ради Віктор Бугай прокоментував тодішні чутки так: «Орендар планує на найбільшому озері створити всі умови для відпочинку. Тобто організувати і облаштування пляжу, і прибирання території, і торгівлю, і медпункт. Бажано, щоб був також міліцейський пост. Бо минулі роки вже показали: чого там тільки не робиться і хто тільки туди не приїжджає. Я не буду конкретизувати, називати прізвище підприємця, який має бажання орендувати. Ми зараз займаємося відповідними юридичними питаннями, щоб там була конкретна людина – господар, який би підтримував порядок».

Добавлено: 20-07-2012, 13:09
0
0

Похожие публикации


Наверх