онлайн казино Украины

Завдяки Станіславу Прокопенку питання з водопостачанням у Киселівці вирішено

Понад п’ять днів у селищі Киселівка Чернігівського району було відсутнє водопостачання! Причина на перший погляд – банальна: згорів насос, що нагнітав воду у систему. І хоча вартість насосу була трішки більша, ніж п’ять тисяч гривень, взяти їх було нізвідки. Ані у селищній раді, ані у фірми, яка взялася постачати воду до помешкань селян, таких грошей не було. Киселівський селищний голова був вимушений звернутися по допомогу безпосередньо до першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенко…


Коли ми приїхали до Киселівки, ремонтники, що встановлювали нового насоса, вже провели випробування і вода пішла по трубах до домівок селян. Треба зазначити, що сидячі, наприклад у місті, зрозуміти проблему відсутності води у сорокаградусну спеку просто неможливо. У селі нема ані «Водоканалу», ані спеціальної техніки, яка б могла підвезти цілющу вологу на період відключення централізованого водопостачання. До цього ще ж треба додати, що практично на кожному подвір’ї є якась живність, що теж хоче пити. Та й ще сезон консервації у самому розпалі: огірки та ягоди, перш ніж законсервувати, треба ретельно вимити!
Коли люди дізналися, що вода пішла, то виходили на вулицю і дякували селищному голові. Люди розуміли, що без сторонньої допомоги вирішити це питання було неможливо. І хоча не всі з них знали, що це було зроблено саме завдяки допомозі першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенко, люди просто казали голові сільради: «Подякуйте тому, хто зміг оперативно вирішити таку болючу для нас проблему!».

Завдяки Станіславу Прокопенку питання з водопостачанням у Киселівці вирішено


Розмовляючи з мешканцями села Киселівка, ми дізналися і про те, що у червні місяці Станіслав Прокопенко приїздив до них у село. Тоді багато селян прийшло до першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації на прийом зі своїми проблемами. За словами мешканців Киселівки, головною проблемою села було саме водопостачання. І хоча на той час насос працював справно, нема кому було обслуговувати водогін, каналізацію, водонапірну вежу. Це робили активісти села своїми силами, як могли…
Після проведення прийому громадян у Киселівці, у Станіслава Прокопенко з’явився цілий перелік питань по проблемах села, які вимагали негайного вирішення. І перше, найважливіше питання, щодо обслуговування системи водозабезпечення було вирішено майже через тиждень. Як ми побачили, оперативно були усунені і наслідки аварії. Але у цьому селі залишається ще немало проблем, що дошкуляють селянам, і деякі з них без допомоги влади просто не вирішити: проблеми з каналізацією, освітленням вулиць, ремонт та відновлення якісної роботі клубу, роботи гуртків та секцій, організація позашкільної виховання. Будемо сподіватись, що плідна співпраця громади і влади буде набирати обертів!

Похожие публикации


Наверх