онлайн казино Украины

Станіслав Прокопенко: «Уряд врегулює ситуацію з продажем медпрепаратів"

Станіслав Прокопенко: «Уряд врегулює ситуацію з продажем медпрепаратів"«Наведення ладу на ринку лікарських засобів повинно здійснюватися жорстко, але конструктивно, - так прокоментував цю подію перший заступник голови Чернігівської ОДА Станіслав Прокопенко. – Ми проконтролюємо дотримання Меморандуму в Чернігівській області».

З початку цього року за дорученням Президента Віктора Януковича і за рішенням Ради національної безпеки і оборони Уряд активізував роботу з наведення порядку у сфері торгівлі ліками. З травня посилився контроль за цінами на популярну групу препаратів з лікування гіпертонічних хвороб і діабету. Кабінет Міністрів встановив ціни, на які повинні орієнтуватися аптеки. Вони передбачають прийнятний рівень рентабельності і не дозволяють торговцям ліками наживатися на здоров'ї українців.

Визначаючи граничний рівень цін, Кабінет Міністрів спирається на інформацію про витрати компанії-виробника, про вартість препарату за кордоном, а також про вартість подібних вітчизняних ліків. При перевищенні рівня референтних цін до торгових точок будуть застосовуватися санкції аж до їх закриття.

«Я вважаю таке рішення Кабінету Міністрів дуже важливим, - сказав Станіслав Прокопенко. –. Сьогодні середня пенсія на Чернігівщині становить 1278 гривень. Зрозуміло, що люди літнього віку, а також ті, хто потребує постійного лікування, не можуть дозолити собі дорогі препарати. Такий крок Уряду зробить українські ліки більш доступними для пенсіонерів».

  • 0
Добавлено: 19-06-2012, 11:31
0
352

Похожие публикации


Наверх