онлайн казино Украины

За підтримки Станіслава Прокопенка в Ріпкинському районі розпочалася акція «Здорове дитинство»

За підтримки Станіслава Прокопенка в Ріпкинському районі розпочалася акція «Здорове дитинство»Бригада була сформована з профільних лікарів, виходячи з тих захворювань, на які найчастіше страждають ріпкинські дошкільнята. Діток оглядали педіатр, хірург, окуліст, отоларинголог, невропатолог. За результатами обстеження 33 дітей направлені до Чернігівської обласної дитячої лікарні для стаціонарного лікування, 8 отримали призначення для лікування в себе вдома.

Виїзди бригад лікарів відбуватимуться щотижня. Наступного тижня будуть обстежені 70 дітей з дитячого садочку «Веселка». Лікарі планують провести медогляд всіх дітей дошкільного віку Ріпкинського району. За результатами обстеження фахівці розроблять ряд профілактичних заходів для того, щоб запобігти найпоширенішим серед дітей хворобам - порушення постави, зору та дихальних шляхів.

Акція «Здорове дитинство» стала можливою завдяки підтримки першого заступника голови Чернігівської ОДА Станіслава Прокопенка. Саме він вийшов з такою ініціативою, яку підтримало керівництво Чернігівської обласної дитячої лікарні. «Ми хочемо, щоб у нас росли здорові дітки, - сказав Станіслав Прокопенко. – Я сам батько, і я знаю, наскільки важливо вчасно виявити та пролікувати хворобу».

Окрім профілактичних заходів лікарі розроблять цілу систему, яка допоможе врахувати особливості дитячого розвитку при переході з садочку до школи. Будуть підготовлені рекомендації лікарів щодо харчування, тривалості уроків та перерв, необхідних фізичних вправ для гармонійного та здорового розвитку дітей.

Вже є домовленість із Ріпкинською гімназією, яка братиме участь в акції. Керівництво цього навчального закладу підтримало ініціативу Станіслава Прокопенка та Чернігівської обласної дитячої лікарні і готове організувати навчальний процес виходячи з рекомендацій фахівців.

  • 0
Добавлено: 18-06-2012, 08:33
0
156

Похожие публикации


Наверх