онлайн казино Украины

По чім голоси виборців?

По чім голоси виборців?Як передає ЛІГАБізнесІнформ, Айвазовська зазначила, що після того як Центральна виборча комісії 28 квітня визначили межі виборчих округів, політичні партії та кандидати-мажоритарники активізували свою роботу з потенційними виборцями. Пік агітації та непрямого підкупу припав на травневі свята.

Айвазовська зазначила, що, за чинним законодавством, кандидати не несуть за подібні порушення ніякої відповідальності, оскільки офіційно виборча кампанія стартує тільки 30 липня. У той же час, за її словами, подібні дії йдуть врозріз з кодексом практик проведення виборів Венеціанської комісії.

"Тому незважаючи на те, що норми закону (про вибори народних депутатів, - ред.) поки прямо не діють відносно виборчого процесу, ми говоримо про порушення міжнародних стандартів", - підкреслила вона. Зокрема, за словами Айвазовської, порушується принцип рівності можливостей кандидатів.

Також зафіксовано участь у виборчій кампанії посадових осіб і факти непрямого підкупу виборців. Так, на травневі свята у всіх регіонах потенційні кандидати в депутати роздавали ветеранам продуктові набори.

За даними ОПОРИ, найдорожчий продуктовий набір дістався ветеранам Чернівців від Партії регіонів, його вартість - 135 грн. У набір входять макарони, соняшникова олія, гречка, рис, цукор, чай, шпроти, згущене молоко, горілка, цукерки.

Найдешевші продуктові набори роздавали у Вінницькій та Житомирській областях вартістю 28-30 грн. Так, в Коростишівському районі Житомирської області від імені потенційного кандидата в депутати по округу N66 Миколи Оніщука роздавали у пакети, в яких був літр соняшникової олії, 2 кг борошна та упаковка ячної крупи.

Айвазовська зазначила, що найбільш популярним продуктом залишається гречка. Серед солодощів в продуктових наборах лідирують цукерки "Корівка".

Ще однією формою непрямого підкупу виборців є діяльність благодійних фондів, які активізувалися з виборчою кампанією. Зокрема, народний депутат від Партії регіонів Микола Янковський у виборчому окрузі N51 у місті Горлівка Донецької області виділив гранд у розмірі 1 млн.грн. на міський конкурс проектів "Тобі, моє місто". В рамках проекту переможці, отримавши до 20 тис.грн. кожен, зможуть реалізувати 50 мініпроектів.

Крім того, фонд Миколи Оніщука застрахував на 1 тис.грн. від травматизму і нещасних випадків близько 23 тис. учнів місцевих шкіл міста Малин Житомирської області.

Надаються, за словами Айвазовської, і безкоштовні послуги. Так, народний депутат Ігор Рибаков у виборчому окрузі N207 в місті Корюківка Чернігівської області організував допомогу літнім людям в обробці земельних ділянок. Народний депутат від Партії регіонів Олег Надоша в місті Кременчук Полтавської області виступив з ініціативою проведення безкоштовних консультацій для учнів з малозабезпечених сімей з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Також представники ОПОРИ звертають увагу на участь в агітації посадових осіб, що ставить під сумнів рівність можливостей кандидатів. Зокрема, чиновники Харківської області постійно залучають до публічних заходів народних депутатів, які планують балотуватися від Партії регіонів - Олександра Фельдмана, Ірину Горіну, Дмитра Святаша, Ірину Бережну.

  • 0
Добавлено: 2-06-2012, 15:57
0
488

Похожие публикации


Наверх