онлайн казино Украины

Експерт: Донорство органів може прискорити смерть багатьох людей

Експерт: Донорство органів може прискорити смерть багатьох людейПро те, що в разі введення в Україні презумпції згоди на донорство після смерті багато людей може померти раніше, ніж їм судилося, розповів киянин Олександр, який уже чотири роки працює посередником між лікарями, донорами і пацієнтами.

"Я прибічник трупного донорства. Ми закопуємо у землю органи, які могли врятувати тисячі людей. Але якщо презумпцію згоди введуть в Україні, заставлю усіх родичів підписати відмову. Донорство після смерті може прискорити вашу кончину", - розповів Олександр в коментарі Gazeta.ua.

За його словами, коли людина потрапила в аварію і її стан критичний, то лікарям буде вигідніше відключити її від апаратури і дати померти, щоб потім продати печінку, серце і нирки, якщо група крові підходить хворому, який чекає на пересадку.

"Є різні стани глибокої коми, деякі види отруєння, коли людина виглядає, як покійник. Не дихає, нема пульсу, але потім все-таки оживає. Випадки, коли трупи прокидалися в морзі - це не тільки анекдоти, але і реально зафіксовані факти у медицині", - додав медик.

До речі, за словами директора Координаційного центру трансплантації МОЗ Руслана Салютіна, до Верховної Ради подано лише концепцію розвитку служби трансплантації органів, а законопроекту про внесення відповідних змін до законодавства не існує.

Добавлено: 28-11-2012, 12:06
0
0

Похожие публикации


Наверх