онлайн казино Украины

У Тунісі демонстранти пробились до посольства США

У Тунісі демонстранти пробились до посольства СШАСьогодні ввечері тунісці агресивно ввірвались на територію посольства Сполучених Штатів. Так ісламський світ продовжує висловлювати своє обурення американському фільму.

Як розказав очевидець подій, демонстранти у Тунісі пробились на територію американського посольства, де почали підпалювати дерева та бити вікна будівлі дипломатичної місії. Над посольством начебто піднімався високий стовп диму.

Поліція намагалась розігнати демонстрантів пострілами в повітря та сльозогінним газом, проте їй не вдалося зупинити натовп. Як повідомляє CNN, демонстранти вирушили до посольства США після п'ятничної молитви.

Серед демонстрантів було помічено багато ваххабітів (або салафітів), які представляють радикальну гілку ісламу. Напередодні вони висловлювали обурення біля посольств Великобританії та Німеччини. Під час сутичок з поліцією принаймні одна людина загинула. Всього у масових акціях взяло участь від 5 до 10 тисяч тунісців.

Демонстрації в арабських країнах почались після виходу любительського фільму "Невинність ісламу", який розповідає "альтернативну історію" пророка Мухаммеда. Зараз антизахідні виступи тривають у Судані, Тунісі, Лівані, Індонезії, Ірані, Ємені та Єгипті.

До слова, так виглядають заворушення у столиці Єгипту Каїрі.

Добавлено: 15-09-2012, 10:53
0
0

Похожие публикации


Наверх